Pancar çiftçiliğe canlılık getirecek

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem tarafından Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’a gerçekleştirilen ziyarette, Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrara hizmete alınması ile birlikte gündeme gelen pancar ekim alanları ve domates ekimine alternatif ürünler geliştirilmesi gibi önemli konular masaya yatırıldı.

Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar faaliyete geçirilmesi ile taçlanan girişimlerin ilk başlatıldığı ilçe olan Karacabey’de, fabrikanın tekrar açılacak olmasının sevinci tüm coşkusu ile yaşanırken, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ile bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Özkan, pancar ekim alanları ile domates ekimine alternatif ürünlerin geliştirilmesini değerlendirdi.
Önceki gün Karacabey Belediye Başkanlık makamında gerçekleştirilen toplantıda, Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem ile geçtiğimiz hafta Ziraat Odası Meclis Başkanlığına seçilen İbrahim Büke ve Meclis Üyesi Ramazan Düzen hazır bulundu.
Alternatif ürünlerle çiftçinin eli güçlendirilmeli
Toplantıda, Susurluk Şeker Fabrikası’nın bu sezon tekrar çalışacak olmasının, tüm bölge ekonomisi ile çiftçiliğine getireceği büyük canlılık ve dinamizmin önemine dikkat çekildi.
Oldukça verimli geçen görüşmede, pancar ekim alanlarının belirlenmesi konusunun yanı sıra, ‘tarımın başkenti’ Karacabey’de, çiftçinin elini güçlendirecek alternatif ürünler geliştirilmesi ve bölge çiftçileri arasında yeni güç birlikleri sergilenmesi gerekliliğine de vurgu yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.