“Palyatif Bakım Merkezi” çok yakında hizmette!

Karacabey Devlet Hastanesi’nde çok yakında hizmete girecek olan “Palyatif Bakım Merkezi” evde bakılamayacak durumdaki hastalara umut olacak.
Hastanenin 6. Katında, 20 yataklı olarak dizayn edilen fiziksel, psikososyal ve manevi gereksinimlerin karşılanması yoluyla hastanın acısının giderilmesi ve yaşam kalitesinin artırılmasına odaklı bir bakım şekli olan “Palyatif Bakım Merkezi”nde yaşlı ve bakıma muhtaç hastaların tedavileri yapılacak.
“Palyatif Bakım Merkezi” hakkında bilgi veren Hastane Yöneticisi (Başhekim) Op. Dr. Mehmet Petek, Başhekim Yardımcısı Dr. Filiz Yolcu ile Sağlık Bakım Hizmetler Müdürü Filiz Özkan, evlerde bakımı zor olan hastalara yönelik açılan ünitenin hastaya bakan kişiler içinde büyük kolaylık sağlayacağını belirtti.
İnsan sağlığının herşeyden önce geldiğini belirten Karacabey Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Petek, “Tedavisi zor olan hastalar için hayata geçirilen Palyatif Bakım Merkezimiz de hasta ve hasta yakınlarının fiziksel, psikososyal ve ruhsal gereksinimlerinin karşılanmasının yanında acı çekmenin önlenmesi ve hafifletilmesine yönelik uygulamalarımızla yaşam kalitesini geliştirmeyi amaçlıyoruz. Hastalarımızın son ana kadar mümkün olduğunca aktif bir yaşam sürmelerine yardımcı olmak en büyük gayemiz. Yaşamı tehdit eden hastalıklara bağlı olarak yardıma ve bakıma ihtiyacı olan hastalarımıza merkezimizde gerekli bakımları sunacağız. Solunum sıkıntısı bakımdan cihazlara bağlı yaşayan, yoğun bakımdan çıkmış evde bakılamayacak durumda olan hastaların tedavileri ve Kanser ve kalp-damar hastalıklarında hastanın kendini daha iyi hissetmesi için gerekenlerin hepsi merkezimizde verilecektir. Hasta yatağa bağımlı ise oluşan yatak yarası bakımlarını, beslenme problemi olan hastalarımıza beslenme, ağrı şikayeti ve fiziksel rahatsızlıkları varsa hastalığına bağlı tedaviler yapılacaktır. Bu hizmetten herhangi bir ücret almayacağız. Ancak tek şart, hastanın yanında mutlaka refakatçı bulundurulması gerekiyor. Bizler hastanın refakatçısına bakımla ilgili eğitimler de vereceğiz. Hasta ve hasta yakınlarına psikolojik manevi destek de sunulacaktır. Psikolog eşliğinde hastalarımıza ve yakınlarına ağır seyreden bu süreçlerde ruhsal ve maneviyat açısından destek sağlanarak moral ve motivasyonlarını artırmayı hedeflemekteyiz. Merkezimiz hasta ve hasta yakınlarının konforuna göre dizayn edildi. Hasta yakınları için meşguliyet odası da bulunmaktadır. Hasta ve ailelerinin bu zor süreçte kaliteli sağlık hizmeti almalarını, yaşam kalitesini artırmak ve geliştirmek için var gücümüzle çalışacağız. Çok yakında hizmete girecek Palyatif Bakım Merkezi için de açılış töreni düzenleyeceğiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.