Özkan’a Somuncuoğlu teşekkürü

*Karacabey’de, Araştırmacı-Yazar merhum Servet Somuncuoğlu’nun ismi verilen ve bölgeye önemli bir değer katan park için Servet Somuncuoğlu’nun yakınları tarafından, Belediye Başkanı Ali Özkan’a teşekkür ziyareti gerçekleştirdi.
*Ziyarette Özkan, “Somuncuoğlu, 49 yıllık hayatına binlerce yıllık tarihi sığdıran ve ömrünü Türk tarihine adayan bir değerimizdi. Türk tarihine farkındalık yaratan ve yeni bir bakış açısı getiren Sayın Somuncuoğlu’nun adını, bu park ile ölümsüzleştirdik” dedi.

Karacabey’de, Araştırmacı-Yazar Merhum Servet Somuncuoğlu’nun ismi verilen ve bölgeye önemli bir değer katan park için Belediye Başkanı Ali Özkan’a teşekkür ziyaretleri sürüyor.
Merhum Servet Somuncuoğlu’nun kardeşi Zafer Somuncuoğlu ile Arifiye Okulu’ndan mezun olan arkadaşları Erol Parik, Bülent Kaya ve Altuğ Meşe, ilçede geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Servet Somuncuoğlu Parkı için Belediye Başkanı Ali Özkan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
Geçmişte ilçe hapishanesi olarak kullanılan 7600 m2’lik alan, hapishanenin kaldırılması ile birlikte belediyeye devredilmişti. Belediye Başkanı Ali Özkan da bölgede artan araç ve bina yoğunluğunu azaltmak için burayı ilçeye yeni bir soluk getirecek şekilde, sosyal alan ve otopark olarak planlamıştı. Yapılan çalışmaların ardından da tamamlanan parka, Servet Somuncuoğlu’nun adı verilmişti.
İlçe protokolünün ve halkının yoğun katılımıyla geçtiğimiz günlerde açılışı gerçekleştirilen park, bölge halkı ve Somuncuoğlu ailesi tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Somuncuoğlu’nun eşi Nevin Somuncuoğlu’nun konuşmasında da duygusal anlar yaşandı.
Ömrünü Türk tarihine adayan bir değer
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Özkan yaptığı açıklamada, “Merhum Somuncuoğlu, 49 yıllık hayatına binlerce yıllık tarihi sığdıran ve ömrünü Türk tarihine adayan bir değerimizdi. Türk tarihine farkındalık yaratan ve yeni bir bakış açısı getiren Sayın Somuncuoğlu’yla hemşeri olmak bizlere gurur veriyor. Bizler de onun adını, bu park ile ölümsüzleştirdik. Ve onun Türk tarihi üzerine söylediği güzel sözleri de parkın çeşitli noktalarına yerleştirdik. Kendisine, bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.