Özkan: Kadına şiddet, insanlık suçudur

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ‘Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle bir açıklamada bulundu.
Özkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
Kadına yönelik şiddetin insanlık suçu olduğuna vurgu yapan Başkan Ali Özkan, açıklamasında, “Günümüz modern dünyasında, bireylerin eşitliği, fikir özgürlüğü, bilginin gücü, vücut dokunulmazlığı gibi kavramları güçlendirilmeye ve yüceltmeye çalışırken, kadına karşı uygulanan şiddetin devam ediyor olması hiçbir mantık ve gerekçeyle açıklanamaz.
Kadına yönelik şiddet, her şeyden önce bir insanlık suçudur. Bu suçun sınır, kültür ve ırk ayırımı gözetilmeksizin, dünyanın her yerinde hatta en gelişmiş ülkelerinde bile kadınların şiddete maruz kalıyor olması, durumun vahim tarafını ortaya koymaktadır. Maalesef ülkemizde de kadınlarımız şiddete maruz kalmaktadır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkmakla beraber, ülkemizde de sık sık içimizi acıtan kadına yönelik şiddet haberleriyle karşı karşıya kalmamız, şiddetin engellenmesi için daha çok çalışmamız gerektiğini ortaya koymaktadır.
Kadına yönelik şiddetin engellenmesi için son on yılda birçok ileri düzenlemeler gerçekleştirilmiş ve cezai yaptırımlar arttırılmıştır. Bunun yanında büyük gayretlerle kadınlarımızın toplumsal statüsünün yükseltilmesi, sosyal ve ekonomik hayatta maruz kaldıkları ayrımcılığın ve kadınlara yönelik şiddetin ortadan kaldırılması ve kadınlarımızın arzu edilen konuma ulaşmasına yönelik birçok proje ve uygulama hayata geçirilmiştir.
Bu değişim süreci içinde eğitimin ilk başladığı yer olan aileden, toplumumuzun tüm kesimlerine, kurumlara ve sivil toplum kuruluşlarına çok büyük vazifeler düşmektedir. Şiddetin her türlüsüne karşı çıktığımız gibi kadına uygulanan şiddet ve ayrımcılığa da karşı çıkıyor, toplumumuzu mücadele ve dayanışmaya davet ediyorum.
Şiddetin hiçbir şekilde ve koşulda yaşanmadığı bir toplum olmayı, kadını ve erkeği ile birlikte mutlu, huzurlu ve güçlü bir Türkiye’ye ulaşmayı diler, saygılar sunarım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.