Özkan ’Baş muhtarlığa talibim’

Karacabey AKP belediye başkan aday adayı Ali Özkan, belediyecilik anlayışını değiştireceğini belirterek, “Belediye başkanlığına değil, baş muhtarlığa talibim” dedi.

Muhtarların demokrasinin mihenk taşı olduğunu söyleyen Özkan, “Yönetim anlayışımızda katılımcılığı esas alıyoruz ve çağdaş modeli Karacabey'de uygulayacağımızı taahhüt ediyoruz” diye konuştu.

Belediye başkan aday adayı Ali Özkan, “Her dönemin ihtiyaçları farklıdır. Büyükşehir yasasıyla ilçe belediyelerinin birçok görevi Büyükşehir'e devredilecek. Önümüzdeki yıllarda sosyal ihtiyaçlar daha fazla ön plana çıkacak. Bunları sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmenin yolu, yönetime halkı dahil etmekten geçer. Bunun ilk kilometre taşı da muhtarlar olmalıdır.

Karacabey belediye başkanlığına değil, baş muhtarlığa talibim. Daha önce, seçilirsem seyyar başkan olacağım söylemiştim. Şimdi ise, 21 mahalle, 64 köy muhtarı arkadaşımla beraber Karacabey'i yönetmeye baş muhtar olarak talibim.

Belediye binamızda bütün muhtarların kullanımı için bir büyük oda tahsis edilecek. Muhtarımız istediği zaman gelip işlerini burada takip edebilecek.

Bir başkan yardımcımız, bütün muhtarlarımızla koordinasyonu düzenlemekten görevli olacak. Bütün muhtarlarımız fahri belediye meclis üyesi olarak kabul edilecek. Muhtarlarımızın katılımıyla 3 ayda bir toplantı düzenlenecek. Aylık köy ziyaretleri gerçekleştireceğiz. Ulaşılabilen değil, ulaşan başkan olacağım.

Mahalle ve köy muhtarlıklarına nüfus yoğunluğuna göre her yıl özel bir bütçe tahsis edilecek. Normal hizmetlerimiz dışında, mahalle halkı öncelikle hangi hizmeti görmek istiyorsa, o hizmet muhtarlığımıza ayrılan bütçeden gerçekleştirecek. 

Karacabey Türkiye'de bir ilki gerçekleştirecek ve 'Muhtarkent' olarak anılacak” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.