Özel Hayat madde bağımlılarını topluma kazandırıyor

Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi (Sima Özel Eğitim) tarafından hazırlanan “Madde Bağımlısı Yetişkinlerin ve Ailelerinin Rehabilitasyonu ve Topluma Yeniden Kazandırılması” konulu REHAB Projesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Görevlileri, Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İşkur yetkililerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Sunumunu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Yard. Doç. Dr. Orhan Curaoğlu’nun yaptığı, 2016-1-TR01-KA204-036384 Proje numaralı, “Uyuşturucu Bağımlısı Yetişkinlerin ve Ailelerinin Rehabilitasyonu ve Topluma Yeniden Kazandırılması” konulu REHAB Erasmus Staratejik ortaklık Projesi’nin Karacabey çalıştayı, ilçemizde faaliyet gösteren Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin katkılarıyla Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlendi.
Program, A.İ.B.Ü Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr Ahmet Yıkmış’ın açılış konuşması ve REHAB Projesi’nin tanıtımı ile başladı. Uyuşturucu madde bağımlılığının toplum üzerindeki etkileri hakkında bilgi veren A.İ.B. Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin’in ardından Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Rehber Öğretmeni Ercan Deniz de katılımcıları, bireyleri madde bağımlılığına iten nedenler ve başa çıkma yöntemleri hakkında bilgilendirdi. Program, İşkur Yetkilisi Ahmet İçöz’ün; yeniden topluma kazandırma aşamasında madde bağımlılarına sunulan istihdam imkanları ve teşvik konusu ile Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak’ın madde bağımlılarının topluma kazandırılması konusunda kurum olarak yapılan çalışmaları anlatmasıyla devam etti. Çalıştayda elde edilen ulusal ve uluslararası bilgilerin paylaşımı da sağlandı.
Program sonunda katılımcılar, bu programın düzenlenmesinde emeği geçen Sima Özel Eğitim ve Sağlık Hiz. Ltd. Şti Müdürü Ramazan Recayi Çelik ve Özel Karacabey Hayat Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Hakan Çelik’e teşekkürlerini sundu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.