Otomotiv Test Merkezi Karacabey’de olmalı

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Otomotiv Test Merkezi'nin Karacabey ya da Yenişehir’den başka şehre gitmesini istemediklerini söyledi.

Vali Harput, Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilgili firmalar ve vatandaşlarla görüşmelerini sürdürdüğünü belirterek, “Boy-Koop'un belediye ile yaptığı mukavelenin sonunda, tahliye talebine karşı mahkeme belediyenin lehine karar verdi. Karar sonucunda belediye Boy-Kop hakkında tahliye karar aldı. Tahliye kararı alındığında bir kısım yazıhanelerin bilet verememe gibi problemle karşı karşıya kalındı.

Dün akşamdan beri çalışmalarımız sürüyor. Bazı arkadaşlarımıza görev verdik. Görüşmeler devam ediyor. Bu sıkıntının her an biteceğini düşünüyorum. Toplantıdan önce mutabakatın sağlanmak üzere olduğunu öğrendim. Her gün 40 bin kişinin bir yerden bir yere gideceğini düşünün. İnsanların böyle şeye takılarak mağdur olmasını kabul etmek mümkün değil" dedi.

Karacabey’de bulunan TİGEM konusunun Başbakana arz edildiğini ifade eden Harput, “Tigem'de problem çıkarsa Yenişehir de olabilir. Onunla ilgili hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Otomativ Test Merkezi'nin Bursa dışına gitmesini istemiyoruz. Tigem'in 87 bin dönüm arazisi var. Bu arazinin 50 bin dönümünde tarım yapılabiliyor. Geriye 37 bin dönüm kalıyor. Tigem'le alakalı Ankara'dan haber bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.