KTSO’dan okul sözü

Valilik Binası'nda gerçekleştirilen imza törenine; Bursa Valisi Şahabettin Harput, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ile KTSO üyeleri katıldı.

Karacabey'in Canbalı Mahallesi'nde bulunan 325 ada, 24 parselde kayıtlı 4 bin 7 metrelik alana yapılacak olan okulun 24 derslikten oluşacağı bildirildi.

KTSO tarafından tasdikli olan proje kapsamında yapılacak olan okulun kullanım hakkı Bursa Valiliği İl tüzel kişiliğine devredilecek. Yaklaşık maliyeti 3 milyon TL'yi bulması beklenen okulun, 2013-2014 eğitim öğretim yılı başında hizmete açılması hedefleniyor.

Eğitime yıllık 150 trilyonluk bütçe

Bursa'da eğitime hayırseverlerin büyük destek verdiğini dile getiren Vali Şahabettin Harput, “Çocuklarımızın inançlı, ahlaklı, değerlerine sadık ve saygılı insanlar olarak yetişmesini istiyoruz. Bunun yolu da okullardan geçiyor. Bugün Bursa'da standart bir derslikte olması gereken öğrenci sayısı 24’tür. Ancak, 40 kişilik bir sınıfta bir öğretmenin öğrenciye ayıracak zamanla, 20 kişilik sınıfta ayıracağı zaman farklı olacaktır. Hepimiz öğretmenlerin öğrenciye daha iyi zaman ayırmasını isteriz. Çocuklarımız daha modern ve donanımlı okullarda okusun. Bu kapsamda, her sene Bursa'da hayırsever iş adamları ve özel idare bütçesiyle 150 trilyonluk yatırım yapıyoruz” dedi.

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı da eğitimin bir ülkenin gelişmesindeki önemine vurgu yaptı. Matlı, “Biz de oda olarak büyük bütçeli Ticaret ve Sanayi Odası işine başladık. Hepsinin desteğiyle geçen yıl bu işi bitirdik. Umut ediyoruz ki, okulumuzu en kısa zamanda tamamlayıp öğrencilerimizin hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim kurulu Başkanı Özer Matlı ve İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar okulun protokolüne imza attı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.