“Otoban” için toplandılar!

Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi, otoban güzergahının değiştirilmesiyle ilgili, olağanüstü toplantı yaptı.
Yapılan değişikliği enine boyuna tartışan meclis, otoban güzergahının eski halinde kalmasının Mustafakemalpaşa’ya sağlayacağı yararların daha fazla olacağı, yeni güzergahın ilçeyi tamamen köyleştireceği konusunda hem fikir oldu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şenol Önal “En başından beri otoban güzergahının buradan geçeceği belliydi ve planlamalar hep bu şekilde yapıldı. Mustafakemalpaşa Belediyesi İmar planı, Organize Sanayi Bölgesi planlamaları hep otobanın bu güzergahına göre yapıldı. Eski güzergahta İlçeye iki tane giriş ve çıkış bulunmaktaydı.
Bir tanesi Üçbeyli-Aralık giriş ve çıkışı, diğeri ise OSB giriş ve çıkışıydı. Bu güzergaha göre ilçe ve Bursa arası 20 dakika sürecekti ve Bursaya bir mahallesi kadar yakın olacaktı. Organize Sanayiye yatırımcılar daha fazla ilgi gösterecekti. Oysaki şu an ki güzergahta, ilçeye bağlanacak bir giriş çıkış bulunmakta ve burasıda ilçenin çok uzağında kalmaktadır. Özellikle şehirler arası seyahat firmaları, otobanı kullanacakları için, ilçeden şehirler arası seyahat edecek yolcuların geliş ve gidişlerinde bir çok sıkıntı yaratacak olan bu giriş ve çıkış, aynı zamanda Bursaya olan otoban mesafesinide uzatmaktadır. Bu durum OSB’ye olan yatırım taleplerinde azalmaya sebep olmaktadır.
Mustafakemalpaşa’ya ve Karacabey’e yapılacak olan hastane ihalelerinin iptal sebebi, acaba otoban güzergahının değiştirilmesi midir sorusunu gündeme getirmektedir” diye konuştu.
Konuyla ilgili tüm Sivil Toplum Örgütleriyle 13 Eylülde bir toplantı yapacaklarının söyleyen Önal, Her iki olayında takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.