Otoban hikayesinde flaş gelişme

*Mustafakemalpaşa DP İlçe Başkanı İsa Söğüt, Karacabeyli çiftçilerin büyük zarar göreceğini savundu. Söğüt, Resmi Gazetede yayınlanan “Uygulama Kararı”na dikkat çekerek, çiftçilere ait arazi fiyatlarının yok pahasına gideceğini iddia etti.

7 Kasım 2012 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan karara göre; Karacabey'e bağlı Canbalı ve Sırabademler mahalleleri ile birlikte, Cambaz, Gönü, Harmanlı, Hürriyet, İnkaya, Karakoca, Muratlı, Seyran, Subaşı, Taşpınar ve Yolağzı köyleri, uygulama alanı olarak ilan edildi. Söz konusu köylerin, Otobanın kuzey güzergahı ile neredeyse birebir örtüşmesi ilginç bulundu.
Konuyla ilgili olarak acil bir toplantı düzenleyen Mustafakemalpaşa Demokrat Parti ilçe yönetimi, Karacabeyli çiftçilerin bu durumdan büyük zarar göreceğini iddia etti. DP İlçe yöneticileri, tahminlere göre güzergah üzerindeki çiftçilere ait arazi bedellerinin ederinin altına düşeceğini savundu.
DP İlçe Başkanı İsa Söğüt, 2012/3857 karar sayılı Bakanlar kurulu kararının düşündürücü olduğuna dikkat çekerek, “Bu kararın kamulaştırma ve diğer işlemler bakımından 'kamu yararı kararı' sayıldığının altını çizmek gerekir. Buna göre gerçek veya özel hukuk tüzel kişilerinin mülkiyetinde bulunan ve diğer gayrimenkuller kamulaştırma ile uygulayıcı kuruluşun tasarrufuna geçer. Bu durumu Karacabeyli çiftçilerin çok iyi araştırması ve anlaması gerekir” dedi.
Söz konusu Otoban projesinin 1990'lı yıllarda DYP tarafından hayata geçirildiğinin altını çizen Söğüt, “Seçimlerden önce ilçe ve il belediyelerinin genel iktidar partisiyle aynı olmasının, hizmet anlamında faydalı olacağı belirtiliyordu. Elimizdeki hazır olan dev bir projeyi, hizmetin oluk oluk akması gereken bir dönemde elimizden kaçmış olması düşündürücüdür. Hizmet anlamında büyük bir beklenti içerisindeyken, elimizdeki projeden olduk. Demek ki il ve ilçe belediyelerinin iktidar partisinden olması hiç bir şeyi değiştirmiyormuş. Bunun en güzel örneği Eskişehir ve niceleridir” diye konuştu.
Başta Karacabeyli çiftçiler olmak üzere tüm ilçe halkının resmi gazetede yayımlanan adı geçen köylerle ilgili olarak alınan “Uygulama alanı” kararını çok iyi irdelemesi gerektiğini söyleyen Söğüt, “Bu konuda Karacabey'deki tüm sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarla istişare etmeye hazırız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.