Oto Test Merkezi’nde gözler Karacabey’de

Türk Standartlar Enstitüsü (TSE), ‘Oto Test Merkezi’ni Yenişehir’deki 2 bin 303 dönümlük mera arazisine kurmaktan vazgeçti. Gözler Karacabey’e çevrildi.
TSE’nin Yenişehir’e yapmayı planladığı ‘Oto Test Merkezi’nden vazgeçmesini değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Karacabey’deki TİGEM arazisinin bu proje için gayet uygun olduğunu, Bursa’nın böyle bir merkezi hak ettiğini söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, TSE’nin Yenişehir’e yapmayı planladığı ‘Oto Test Merkezi’nden vazgeçtiğini ve ilgili parsellerin mera özel siciline yeniden kaydedildiğini açıkladı. Merkezi Bursa’ya kazandırmak istediklerini belirten AK Parti Milletvekili Mustafa Öztürk, Karacabey’in yeniden gündeme geldiğini söyledi.
Araştırılan 4 bölgeden birine Otomotiv Test Merkezi’nin yapılacağını ifade eden Öztürk, “Bu 4 yerden biri Yenişehir’deki alandı. Ama kamulaştırma esnasında bir sıkıntı yaşandı ve TSE test merkezini buraya yapmaktan vazgeçti. Şu anda geriye kalan 3 alan araştırılıyor. Girişimleri hızlandırıyoruz. TİGEM’in arazisi bu proje için gayet uygun ve hazır bir durumda bekliyor” dedi.
Yenişehir Karaköy’de 937 dönüm ve Karacaali’de bin 366 dönümlük meralara kurulması planlanan test merkezine kamuoyunda büyük tepki olduğunu ifade eden CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz ise, TSE’nin iptal kararı ile köylülerin rahat bir nefes aldığını söyledi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in, kendisinin yazılı soru önergesine verdiği cevapta projeden vazgeçildiğini öğrendiğini belirten Demiröz, Eker’in şunları aktardığını söyledi:
“Türk Standartları Enstitüsü, 22 Eylül 2014 tarihinde adı geçen bölgeye yapılması planlanan yatırımdan vazgeçtiğini bildirmiştir. Konu, İl Mera Komisyonu’nun 25 Eylül 2014 tarihli toplantısında görüşülmüş olup, adı geçen parsellerin mera özel siciline yeniden kaydedilmesine karar verilmiştir. Bahse konu mera alanı için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığınca 18 Eylül 2014 tarihinde uygulama imar planında kaldığından tahsis maksadı değişikliği talep edilmiş, konu İl Mera Komisyonu tarafından değerlendirme aşamasındadır. Ayrıca mahalle muhtarı, belediyenin mera üzerinde çalışma yaptığını bildirmiş olup, İl Müdürlüğümüz tarafından 15 Ekim 2014 tarihinde müdahale edilerek çalışmalar durdurulmuştur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.