‘Ortak derdimiz insanlık’

Seçim gezilerini sürdüren AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan son olarak İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı (İHH) Karacabey Temsilciliği’ni ziyaret etti. AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye’nin gayri safi milli hasılaya oranla en çok insani yardım yapan ülke haline geldiğinin altını çizen Milletvekili Birkan İHH’nın da birçok ülkede faaliyet gösteren uluslar arası bir yardım kuruluşu olduğunu söyledi.
Ortak derdimiz insanlık
AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, “Biz aktif dış politika anlayışı çerçevesinde Türkiye’yi dünyanın en çok insani yardım yapan ülkesi haline getirirken sizler de sivil toplum potansiyelini harekete geçirerek dünyanın dört bir tarafında gıda, eğitim ve sağlık alanında yardımlar yapıyorsunuz. Ortak derdimiz insanlık, nerde bir mazlum ve mağdur var nerde bir aç, açık var onun yanındayız. İnsanlık değerlerinin ayakta tutulması için çalışıyor, tüm dünyada huzura ve barışa katkı sağlıyoruz.”dedi.
Zulme sessiz kalmadık
Suriye krizinde insanlığın onurunu kurtardıklarını belirten Birkan, özellikle mülteci krizi noktasında uluslar arası toplumun iyi bir sınav vermediğini söyledi. Birkan, “Bakınız 2011 Martından beri hemen yanı başımızda Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor. Esed rejimi en acımasız katliam yöntemlerini fütursuzca uyguluyor. Böyle bir vaziyet karşısında asla susamayız, sessiz kalarak suçlulara ortak olmayız. Özellikle mülteci krizi noktasında tüm insanlığın onurunu kurtardık.”dedi.
İHH’nın da Mavi Marmara gemisi ile İsrail’in Gazze’ye yönelik ambargosunu delmek, Gazze halkının temel ihtiyaçlarını karşılamak istediğinin altını çizen Birkan, “Mavi Marmara olayı halen belleklerde taze. Bu milletin evlatları ancak zulme son verme sürecine katkı verir”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.