Ormanlarımıza sahip çıkmak herkesin görevidir!

 
Mustafakemalpaşa Kaymakamı Kazım Karabulut ve Orman İşletme Müdürü İsmail Tüfekçi, ormanların korunması ve sahip çıkılması için herkese görev düştüğünü söyledi.
Orman İşletme Müdürü İsmail Tüfekçi, yangın sezonu boyunca yapılan çalışmalar hakkında Kaymakam Karabulut’a bilgi verdi. Tüfekçi; “Bu sezon yangın konusundaki önlemlerimizi gözden geçirip, en az zararla sezonu kapatmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız toplantılar sonucunda gerekli koordinasyon sağlanarak, kurum ve kuruluşlarımızın en kısa zamanda, anında, yangına karşı organize olabileceği tedbirleri tekrar gözden geçirdik. Bu tedbirlerimizin yanında ilave tedbirleri de almaya gayret ettik. Dolayısıyla bu konudaki dikkati göstermek, gerekli önlemlere uymak yalnızca kamu kurum ve kuruluşların değil, vatandaşlarımızın da görevidir. Çünkü ormanlar hepimizin, geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, çocuklarımızın da hakkı vardır” dedi.
Kaymakam Karabulut ise, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte Haziran ayında başlayan yangın sezonunun ormanlık alanların yoğun olarak bulunduğu Mustafakemalpaşa’da sorunsuz bir şekilde geçmesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Kaymakam Karabulut, yangınların başlıca sebebinin yüzde 85 oranla insan kaynaklı olduğunun unutulmaması gerektiğine dikkat çekti ve ormanların korunması hususunda herkese görevler düştüğünü kaydetti.
Karabulut, Mustafakemalpaşa Jandarma Komutanı Üsteğmen Çağlar Özdemir, Emniyet Müdürü Kemaleddin Akbaba, Orman İşletme Müdürü İsmail Tüfekçi, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Murat Yılmaz, Sağlık Grup Başkanı Özgür Yıldız, Devecikonak Jandarma Komutanı Kd. Üstçavuş Ömer Yöntem ve İişadamı Cemal Burhan ile birlikte Alpagut ve Sarımustafalar köylerini ziyaret ederek, orman alanlarında incelemelerde bulundu.
Kaymakam Kazım Karabulut, daha sonra beraberindeki heyetle birlikte Gürgendağı Orman İşletmesi’ne bağlı Manastır yangın gözetleme kulesine çıktı.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.