Orman yangını korkuttu

Orman yangını korkuttu
Karacabey Orman Bölge Şefi Yusuf Karaca, vatandaşların orman yangınlarına karşı dikkatli olmalarını isteyerek uyarılarda bulundu.
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin çok üstünde olması ve nem oranının da düşük olması nedeniyle ormanların tehdit altında olduğunu belirten Karaca, “Hayırlar Köyünde bir dönüme yakın ormanlık alan geçtiğimiz hafta sonu kül oldu. Yaptığımız inceleme sonunda kırık şişe parçalarının yangına neden olduğunu belirledik. Köylülerin erken müdahalesi sonucu yangın büyümeden söndürüldü. Özellikle rüzgarlı ve çok sıcak günlerde vatandaşlarımız daha dikkatli olmalıdır. Orman yangınlarının çoğu insan kaynaklı sebeplerden dolayı çıkmaktadır” diye konuştu.
Vatandaşların izin verilmeyen yerlerde kaçak piknik yapmamaları, piknik ateşini tam söndürmemeleri ve sigara izmaritlerini gelişigüzel atmamaları konusunda uyaran Yusuf Karaca, “Bu ormanlar hepimizin. Burada yanarak yok olan orman gelecek kuşaklara kötü bir eser olarak kalacaktır. Duyarsızca atılan bir sigara izmariti yada dikkatsizce yakılıp bırakılan bir ateş felakete yol açmaktadır. Orman yangınlarının bir çoğun kontrolsüzce yakılan anız ateşi nedeniyle meydana gelmektedir. Vatandaşlarımız, orman yangınlarına neden olabilecek, sıcak piknik yapmak, anız yakmak, gelişigüzel sönmemiş sigara izmariti veya cam şişe atmak gibi davranışlardan kaçınmalıdır. Küresel ısınmanın etkilerini hissetmeye başladığımız şu günlerde, çevrenin ve iklimin oluşmasında etken olan ormanlarımız, erozyonu ve doğal felaketleri önleyen yaşamsal önem taşımaktadır. Milyonlarca canlıya ev sahipliği yapan ormanlarımızı korumanın bir vatandaşlık görevi olduğu bilinmeli ve bu konuda son derece duyarlı olunmalıdır. Ormanlık alanlarda duman veya ateş görüldüğünde ücretsiz ALO 177 Orman Yangını İhbar Hattı veya 156 Jandarma İmdat Hattı aranmalıdır” diye konuştu.


Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.