Orhan Güzel belgeyle konuştu!

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Binası'nın tamamlanmasındaki harcamalarla ilgili tartışmalar yoğunlaşarak sürüyor.

Belediye Meclisi'nin Ekim ayı oturumunda AKP'li Orhan Güzel'in Başkan Ergün Koç'un yanıtlaması isteğiyle verdiği önerge, tartışmayı tetikledi.

Güzel, önergesinde Emniyet Müdürlüğü Binası'nın Belediyece 650 bin TL'ye yaptırıldığını belirterek, “Bu maliyet oldukça yüksek değil mi? Yaptığımız araştırmalarda binanın maliyeti 200 bin TL'i geçmiyor. Kaba inşaatı daha önceden yapılmış bir Hizmet Binası'nın tamamlanması için 650 bin TL. çok fazladır, araştırılması gerekir” dedi.

Hesapların şişirilmiş olabileceğinden kuşkulandığını dile getiren Güzel, harcanan 650 bin TL'nin açıklanmasını istedi.

Güzel'in soru önergesini sosyal paylaşım sitesinden cevaplayan Koç, “İhale, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu Hükümleri çerçevesinde hazırlanarak ihaleye çıkarılmış ve yasalara uygun olarak tamamlanmıştır” dedi.

Koç'un açıklamasında “Üstü kapalı” ifadeler kullandığını dile getiren Güzel, konuyu tekrar gündeme taşıdı.

Bunun üzerine bir açıklama daha yapan Koç, “Belediyemizce satın alınan mal ve hizmetlerin 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu çerçevesinde ve Bayındırlık Bakanlığı'nın belirlediği fiyatlara göre ihale bedeli belirlenmekte ve buna göre Kamu İhale Kurumu'na ilişkin ihale dosyası gönderilmektedir. Bu kurumun onayı alındıktan sonra ancak ihaleye çıkılabilmektedir. Söz konusu inşaat yapımı işi, usulüne uygun olarak ihale şartnamesi düzenlenmiş, ihaleye toplam 5 şirket teklif sunmuş, bu teklifler içerisinden en makul olarak bulunan şirkete inşaat yapımı işi KDV hariç olmak üzere 421 bin TL bedel ile ihale edilmiştir.İlgili kişinin bahsettiği bina çift katlı olup, yaklaşık 1200 metrekare genişliğindedir. Adı geçen kişinin iddia ettiği gibi inşaat alanı 200 metrekare değil, iddia ettiği rakamın çok üzerindedir” dedi.

Yapılan ikinci açıklamanın ardından Güzel, Koç'un vatandaşı kandırdığının altını çizerek belgeyle konuştu. 

Güzel, “Belediye Meclisi'nin Ekim ayı oturumunda Esentepe Mahallesi'ndeki 2 katlı kaba inşaatı bulunan Emniyet Müdürlüğü Binası'nın tamamlanması için yapılan harcamalarla ilgili soru önergesi sundum. Başkan Koç, önergeme sosyal paylaşım sitesinden cevap vererek inşaatın tamamlanması için ihale yaptığını ifade etti. Ben, ihale yapılmadı demedim. 2 katlı kaba inşaatı bulunan binanın piyasa şartlarında yaklaşık 200 bin TL'ye tamamlanabileceği inşaat sektörü çevrelerince belirtiliyor. 200 bin TL'ye yapılabilecek bir iş nasıl oldu da 650 bin TL'ye ulaştı. Üstelik binanın çatısı da yapılmadı. Koç, KDV hariç 421 bin TL'ye ihale edildiğini ve inşaat alanının bin 200 metre-kare oldu-ğunu söylüyor. Koç sanırım binanın arsasını da inşaata katıyor. En kısa sürede Cumhuriyet Başsavcı-lığı'na bu konu ile ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Başkan Koç, vatandaşı kandırmayı bir kenara bıraksın.

'650 bin TL harcama yapıldı' diye Emniyet Müdürlüğü'ne gönderdiği imzalı yazı elimde. Hangisi doğru? Ergün Koç imzalı Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen '650 bin TL'ye yapıldı yazısı mı? Yoksa dün Meltem'de açıkladığı '421 bin TL (KDV Hariç)' demeci mi? Mızrak çuvala sığmıyor.

Kimse 200 ya da 300 metrekarelik inşaat 1200 metrekare diyerek vatandaşı kandırmasın. Şişirmenin belgesi ortada. Çelişki açıkça görülüyor. Cumhuriyet Savcılarına buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Devlet zarara uğratılıyor!

Kimse, 'Gölecik'ten Karacabey'e su getirdim, çöpleri Hamitler'e taşıyoruz' diyerek vatandaşı kandırmayı sürdürmesin. Karacabey'e Gölecik'ten su gelmiyor. Çöpler de Atatürk Kültür Parkı yanındaki çöplüğe dökülüyor” dedi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.