Organik tarım ürünleri masaya yatırıldı

 

AK Parti Bursa İl Başkanlığı, Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık Ve Gıda Güvenliği Komisyonu toplantılarını Ali Özkan başkanlığında tüm hızıyla sürdürüyor.

AKP İl Kongresi’nin ardından Bursa’nın geleceğine vizyon katma amacıyla kurulan ihtisas komisyonlarından, Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu Başkanı Ali Özkan’ın yönetimindeki toplantıda bu defa organik tarım ve güvenli gıda konuları ele alındı.

AKP İl Başkanlığı toplantı salonunda bir araya gelen komisyon üyelerine Organik Güvenilir Gıda Üreticileri Federasyonu Başkan Yardımcısı Rahmi Aydın ve Anadolu Sertifikasyon Başkanı Namık Kirazlar organik tarım hakkında brifing verdi.

Organik tarım ürünleri alanında uzman iki ismin brifinginde, Tarım, Gıda ve Köyişleri Bakanlığı’nın son yıllarda meyve ve sebzeye desteğini arttırdığı, bu desteğin arkasında durduğu özellikle vurgulandı. Vatandaşların organik tarım konusunda hızla bilinçlendiğine değinilen brifingte, halkın yediği gıdanın içinde ne olduğunu bilmek istediğine dikkat çekildi. Sektör temsilcileri ayrıca komisyon üyelerine, son 3 yılda organik tarımdaki çiftçi ve üretim rakamlarının ikiye katlandığını açıkladı.

Brifingte; organik tarım ürünlerinin organik pazarlar, marketlerde ayrılan özel reyonlar ve organik ürünler satan dükkânlar dışında başka bir yerde satılamayacağına vurgu yapılıp, bu bölgelerdeki denetim sıklığının artırılması ve organik tarım konusuna, kamuoyunu daha fazla tatmin edecek kriterler getirilmesi gerekliliği de dile getirildi. Uzmanlar organik tarımın son dönemde hayvancılık sektöründe de tercih edilmeye başlandığına da dikkat çekti.

AKP Tarımsal Dönüşüm, Hayvancılık ve Gıda Güvenliği Komisyonu’nun çalışmalarını değerlendiren Ak Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ise, bu toplantıların oluşturmak istedikleri vizyonu uygun biçimde ve çok verimli geçtiğine değindi. Başkan Yalçın, komisyonun bundan sonraki toplantılarında da konusunda uzman kişilerin rapor ve görüşlerini dikkatle inceleyip Bursa’nın önümüzdeki dönem tarım, hayvancılık ve gıda güvenliği vizyonuna katkı koyacağını söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.