Onların ihtiyacı; Empati ve Sevgi

Birleşmiş Milletler’e üye 156 ülkede aynı tarihlerde kutlanan, “10-16 Mayıs Engelliler Haftası” nedeniyle Karacabey Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma ve Spor Derneği ile Kent Konseyi Engelliler Meclisi, geçtiğimiz 10 Mayıs’ta Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.
Engelliler Derneği Başkanı Kadir Altıneler öncülüğünde Cumhuriyet Alanı’nda gerçekleşen etkinliğe; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, siyasiler, okul müdürleri, öğretmenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ile ilçede hizmet veren özel eğitim rehabilitasyon merkezileri katıldı.
Engelli bireylere her zaman sahip çıkılması ve her konuda kolaylıklar sağlanması gerektiğini belirten Karacabey Tüm Engelliler Kültür Sanat Dayanışma ve Spor Derneği Başkanı Kadir Altıneler, dünyadaki tüm engellilerin gününü kutlarken, engelliler adına farkındalık oluşturulması gerektiğini söyledi. Karacabey’de engelleri her gün aştıklarına vurgu yapan Altıneler; sevgi, saygı, hoşgörü ve empatinin önemine dikkat çekti.
Altıneler, kendilerine destek veren herkese teşekkür ederken, engellerin ancak ve ancak toplumla birlikte aşılabileceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.