Önce yedirip içirdiler, sonra dolandırdılar!

 

Karacabey’in de içinde bulunduğu ve Bursa genelinde “Çete kurup silahla tehdit ve dolandırıcılık olaylarına karıştıkları” iddia edilen çete çökertildi. Şebeke üyelerinin, dolandıracakları vatandaşları önce lüks restoranlarda ağırladığı ortaya çıktı.

Mudanya Emniyet Müdürlüğü, “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve bu örgüte üye olmak, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklamak, silahla tehdit, nitelikli dolandırıcılık, Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet” suçlarına karıştıkları iddia edilen bir şebekeyi çökertti.

Ekipler geçtiğimiz Pazar günü Osmangazi ve Karacabey ilçelerinde tespit edilen adreslere baskınlar yaptı. “Çekirge” adı verilen şafak operasyonunda; 9 ev, 3 iş yeri ve 3 araç arandı. Baskınlarda E.Ö., M.T., M.C.D., H.D., K.B., F.D. ve S.Ö. adlı zanlılar yakalanırken, İ.E., R.E. ve H.Ö. ise halen aranıyor.

Yapılan operasyonda muhtelif marka ve çaplarda 4 adet ruhsatsız tabanca, 40 adet mermi ve çok sayıda evrak ele geçirildi. Şüphelilerin; internetten, ilanlardan ve kendi çevrelerinden edindikleri bilgiler doğrultusunda ev ve araçlarını satmak isteyen şahıslarla irtibata geçtikleri, akraba ve arkadaşlarını müşteri gibi gösterdikleri ortaya çıktı. Şebekenin, güven telkin etmek için dolandıracakları şahısları kısa bir süre lüks mekanlarda ağırlayarak eğlendirdikleri tespit edildi.

Zanlıların, satış işlemlerini noterde veya tapuda genellikle mesai bitimine yakın saatlerde yaptıkları, satıcıya imzayı attırdıktan sonra parayı vermedikleri belirlendi.

24 kişinin mağdur olduğu belirlenirken, bu sayının artması bekleniyor. Emniyette sorguları tamamlanan 7 kişi mahkemeye sevk edildi, diğer 3 şüpheli ise aranıyor.

Şüphelilerden E.Ö. (26), M.C. (30), H.D. (20), S.Ö. (23) ve M.T. (54) tutuklanırken, K.B. (19) ve F.D. (20) tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.