Ömer Matlı’nın minikleri “Toprak Dede”yle buluştu

Karacabey Atatürk İ.Ö.O. ve Ömer Matlı İ.Ö.O., öğrencileriyle buluşan TEMA Vakfı Mustafakemalpaşa Temsilcisi Necati Özyiğit, erozyonla mücadele ve ağaç sevgisini anlattı.
TEMA Vakfı Temsilcisi Necati Özyiğit, öğrencilerle yaptığı söyleşide, TEMA’nın amacı ve yürüttüğü kampanyalar ile ilgili bilgiler verdi. Toprak ve ağaç sevgisinin önemine değinen Özyiğit, amaçlarının fidan ekmekten çok genç nesillere ağaç ve toprak sevgisini aşılamak olduğunu söy-ledi. Özyiğit, “Erozyonla mücadeleyi bir devlet politikası haline getirmek istiyoruz.
Devletin erozyonla mücadeleye kaynak aktarması en büyük amacımız. Böylece her yıl yok olan tonlarca toprağımızı koruyabiliriz. Biz fidanları gençlerimizin ve çocuklarımızın beyinlerine ekerek, var olan doğa varlığımızı ve yeni ormanların yaratılması hedefiyle yola çıktık” diye konuştu.
Özyiğit, erozyon eğitimi ve uygulama programı çerçevesinde minik öğrencilerle yaptığı söyleşide, toprağın oluşumu, erozyon, 10 milyon meşe kampanyası ve birey olarak neler yapılacağı hakkında detaylı bilgiler verdi.
Ömer Matlı İlköğretim Okulu’nun, Yavru Temacıların yetiştirdiği meşe ve kestane fidanları da Özyiğit’e gösterildi. Yavru Temacıların duvar gazetesi oluşturarak diğer arkadaşlarını bilinçlendirmeye başladığını belirten Okul Müdürü Erol Parik, öğrencilerin yetiştirdiği fidanların Şahinköy’e dikileceğini kaydetti.
Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndaki erozyonla mücadele etkinliğine TEMA Vakfı Mustafakemalpaşa Temsilcisi Necati Özyiğit, TEMA Vakfı Karacabey Temsilcisi Naci Güncü, TEMA gönüllüsü Ümit Yalçın, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.