Ömer Matlı İlköğretimde “Öğretmenler Günü”

Ömer Matlı İlköğretimde “Öğretmenler Günü” bir başka
Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndaki “Öğretmenler Günü” etkinliği büyük ilgi gördü.
Yardımsever işadamı merhum Ömer Matlı’nın, 1993 yılında yaptırdığı okulun çok amaçlı salonunda yapılan etkinliğe çocukları Matlı Yem San. A.Ş.’nin sahipleri Özer Matlı, Önder Matlı ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’da katıldı.
Karacabey Ömer Matlı İlköğretim Okulu’ndaki “Öğretmenler Günü” etkinliği büyük ilgi gördü.
Yardımsever işadamı merhum Ömer Matlı’nın, 1993 yılında yaptırdığı okulun çok amaçlı salonunda yapılan etkinliğe çocukları Matlı Yem San. A.Ş.’nin sahipleri Özer Matlı, Önder Matlı ile birlikte Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’da katıldı.
Tören, E. Zafer Bircan yönetiminde saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından, Okul Müdürü Erol Parik’in açılış konuşması yapmasıyla başladı.
Parik, öğretmen mesle-ğinin önemine değindiği konuşmasında, “Bütün meslekler bu anadan doğar ve şekillenir. Öğretmenlik insanlığın en büyük tacıdır. Öğretmenin en büyük tutkusu da çocuk sevgisidir. Tarihte öğretmenlere verilen önemin ve değerin bir çok örneğini görmekteyiz. Bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan eğitim gönüllülerine şükranlarımı sunar, bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım” dedi.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 6-D sınıfı öğrencisi Denizcan Güler yaptı. Öğretmenlerin kutsal bir görev üstlendiğini belirten Güler, okullardaki ana ve babanın öğretmenler olduğunu vurguladı. Denizcan Güler, “Atatürk yeni Türkiye’nin kuruluşunda öğretmenlere büyük görevler düştüğüne inanıyordu. Çağdaş bir ülke için eğitim yaygınlaşmalıydı. Bu nedenle Atatürk, “Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” demiştir.
Öğretmenler sevgi dağıtır ve içimizi aydınlatır. Öğretmen yapıcı ve yaratıcıdır. Bizi doğruya yöneltir. Bilgili bireyler olmamız için çabalar. Öğretmen her alanda yeniliği ve idealistliği savunur. Beceri ve yeteneklerimizi geliştirir. Kısaca analar doğurur, öğretmenler yetişir.
Bizleri hammadde olarak alan öğretmenler, üzerimizde bir sanatçı gibi çalışarak şekil vermeye çalışır. Bize doğruyu, güzeli, iyiliği, milli duyguları ve Atatürk İlkelerine bağlılığı öğreten öğretmendir. Biz onların eseriyiz” dedi.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına söz olan Ramazan Baloğlu, öğrencilerİ ülkenin geleceğini değiştirecek bireyler olarak yetiştirirken, Ulu Önder Atatürk’ün gösterdiği yoldan sapmadan ve yılmadan çalışacaklarını belirtti.
Emekli öğretmenler adına konuşan Mehmet Akbaba’da, yetiştirdikleri öğrencileri doktor, avukat, öğretmen veya herhangi bir meslek sahibi olarak görmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı.
Konuşmaların ardından Seda Ataman, 4-A sınıfından Hilal Nur Güneş, Muharrem Ergün, 5-A sınıfından Aysun Yiğit’in şiirleri büyük alkış aldı.
Daha sonra Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenci Yasir Çatal ile öğretmenler arası satranç turnuvasında 2. olan öğretmen Mübin Temiz’e ödülleri Matlı Yem San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan tarafından verildi.
Ödül töreni 2007-2008 eğitim yılı birinci deneme sınavında başarılı olan öğrencilere hediyelerinin Matlı Yem San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Başkan Vekili Önder Matlı verdi.
Öğrencilere hediyelerini verdikten sonra kısa bir konuşma yapan Özer Matlı, öğretmenlerin üstün gayretlerle geleceği şekillen-dirmeye çalıştığını belirtti. Matlı, baba-larından devraldıkları bu görevi sürdüreceklerini ve eğitime desteklerinin artarak süreceğini vurguladı.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’da farklı ve duygusal bir ortam yaratıldığını belirterek, öğrencilerin, öğretmenlerini ve okula yaptıkları katkılardan dolayı yardımseverleri hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.
Tören sonunda öğretmenler ile bir araya gelen Matlı Yem San. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı ve Başkan Vekili Önder Matlı, günün anlamına uygun olarak öğretmenlere de küçük hediyeler armağan etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.