Olimpiyatlar göz kamaştırıyor!

“19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı” çerçevesinde düzenlenen etkinlikler tam not aldı:

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını ismini yaraşır bir şekilde kutlamak amacıyla, 05 Mayıs 2012 tarihinde yayınlanan genelge doğrultusunda Karacabey Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü’nce 14 ile 19 Mayıs 2012 tarihleri arasında Atatürk’ü Anma Gençlik Olimpiyatları altında etkinlikler yapıldı.

Etkinliklerin ilk günü voleybol karşılaşmalarıyla başladı. Ortaöğrenim kurumlarındaki genç öğrencilerin katılımıyla sabah 09.30’da başlayan karşılaşmalar, 16.30 itibariyle sona erdi. Maçlar kazanılmış 2 set statüsüyle oynandı. 6 takımın katıldığı turnuvada 7 personel ve 4 hakem görev aldı. 72 genç sporcuya yarışma ve şenlik havasında aktif spor yaptırıldı.

Kızlar kategorisinde alınan sonuçlarda; Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Anadolu Lisesi’ni 2-1, İMKB Lisesi Anadolu Lisesi’ni 2-0, Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi Karacabey Lisesi’ni 2-1, Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi İMKB Lisesi’ni 2-0, Anadolu Lisesi Karacabey Lisesi’ni 2-0 ve İMKB Lisesi de Karacabey Lisesi’ni 2-0’lık sonuçlarla yendi.

Erkekler kategorisinde ise; Anadolu Lisesi Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni 2-0’la geçti.

Karşılaşmalar sonunda genç kızlarda Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi, genç erkeklerde ise Anadolu Lisesi şampiyon oldu.

Müsabakalar çekişmeli ve gençlerimize yakışır olurken, tüm görevli personel ve hakemlerin yüzünü güldü.

Gençlik Olimpiyatlarının ikinci gününe M. Fehmi Gerçeker Stadyumunda yapılan futbol karşılaşmalarıyla devam edildi. Organizasyona Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi, İMKB Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Karacabey Lisesi, Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi ile Anadolu İmam Hatip Lisesi katıldı.

Mücadelelerin çim ve gerçek ölçülerde olan bir sahada yapılması gençleri bir kat daha heyecanlandırdı. Okullar arasında 4 karşılaşma yapıldı.

Günün ilk maçında Karacabey Lisesi ile Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi karşılaştı. Karacabey Lisesi karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Diğer müsabakalarda ise Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesini 7-0, Karacabey Lisesi İMKB Kız Teknik Lisesini 1-0 yenerek finale kaldı.

Final karşılaşmasında ise, Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Karacabey Lisesini 3-0 yenerek Atatürk’ü Anma, Gençlik Olimpiyatlarında futbol dalında şampiyonluğa uzandı.

Olimpiyatların üçüncü gününe basketbol karşılaşmaları damga vurdu. 4 okulun katıldığı organizasyon Anadolu Lisesi-Karacabey Lisesi maçıyla başladı. Karşılaşma sonunda Anadolu Lisesi, Karacabey Lisesini 44-22 yenmeyi başardı.

Günün ikinci maçında ise, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesini 32-27’lik skorla mağlup etti.

Günün diğer karşılaşmalarında; Sadık Yılmaz Ticaret Meslek Lisesi – Karacabey Lisesi:31-16, Karacabey Anadolu Lisesi-Karacabey Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi:55-26 şeklinde gerçekleşti.

Karşılaşmalar sonunda basketbol müsabakalarında Karacabey Anadolu Lisesi gençlik olimpiyatlarında şampiyonluğa ulaştı.

Tüm hızıyla süren etkinlikler dün Masa Tenisi ve Güreş şenlikleri ile devam ederken, bugün de Atletizm bireysel yetenek sergileme ve yüzme yarışmaları ile sürecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.