AKP’de fırtına öncesi sessizlik!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergün Koç’un Yüksek Disiplin Kuruluna verildiğini söyledi:

Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un AKP’den ihraç edileceği yönündeki iddialar gündemi sarstı.

            Üç gün önce duyulan haber sonrası gözler Başkan Koç, AKP ilçe yönetimi ve meclis üyelerine çevrildi.

            Koç’un kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na verildiği yönündeki iddiaların doğruluğuyla ilgili görüştüğümüz AKP ilçe yöneticileri, gelişmelerden kendilerinin bilgisi olmadığını ve bu durumun Ankara odaklı olabileceğini belirtti.

            Bu konuda kendilerine herhangi bir bilgi gelmediğini belirten AKP’li yöneticiler, “Bizim dışımızda gelişen bir olay. Konuyla ilgili ne Bursa, ne de Genel Merkez’den bizlere ulaşan herhangi bir bilgi yok. Bizler de basından çıkan haberler kadar biliyoruz. Eğer böyle bir şey varsa, Yerel Yönetimler Başkanlığımızın tekelinde gerçekleşir. Bu konuda erken yorum yapmak doğru olmaz” ifadelerini kullandı.

Koç, 2 gündür susuyor!

Konuyla ilgili Başkan Koç’un 2 gündür açıklama yapmaması kafaları karıştırdı. Mustafa Özdal’ın yazısı sonrası dün Ankara’ya gittiği duyulan Koç’un, bu konuda neler söyleyeceği ise merakla bekleniyor.

            Diğer taraftan Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken önderliğinde AKP’li Belediye Meclis üyelerinin bugün bir açıklama yapması bekleniyor. Koç’un Ankara’dan dönmesini bekleyen meclis üyelerinin, kendi aralarında yapacakları durum değerlendirilmesinin ardından kamuoyunu da aydınlatmayı düşündükleri ifade edildi.

Başbakan Yardımcısı Arınç doğruladı!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’un AKP’den ihracı konusuna önceki gün açıklık getirdi.

            Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Salı günü yaptığı Grup Toplantısına katılan Mustafakemalpaşa AKP yöneticilerini özel odasında kabul etti.

            TBMM Odası’nda kendisini ziyaret eden Mustafakemalpaşalılara, Karacabey Belediyesi’ndeki sıkıntılardan söz eden Bülent Arınç, doku uyuşmazlığı yaşandığını ve bu nedenle Ergün Koç’un Yüksek Disiplin Kurulu’na gönderildiğini söyledi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.