“Olağanüstü” iddialar!

Bugün yapılacak olan Belediye Meclis toplantısındaki büyük rant söylentileri dalga dalga büyüyor:
 
Karacabey Belediye Meclisi bugün saat 12.00’de “Olağanüstü” toplanıyor. Gel gör ki, yangından mal kaçırırcasına yapılan söz konusu toplantıyla ilgili çok büyük rant iddiaları gündemi sarstı.
3 gündem maddesinin yer aldığı toplantıda, özellikle “1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planları (Yeni Sanayi Bölgelerinin Belirlenmesi)” konusunda nasıl bir karar alınacağı merakla beklenir oldu.
Son Meclis Toplantısı’nda olduğu gibi yine büyük tartışmaları da beraberinde getirmesi beklenen konuyla ilgili her geçen gün, yeni yeni ilginç iddialar ortaya atılmaya başlandı.
Muhalefetin yanı sıra bazı AK Partili meclis üyelerinin bile şiddetle karşı çıktığı imar değişikliği konusunda büyük rant iddiaları konuşuluyor. AK Partili Belediye Başkanı Ergün Koç’un dayatmayla meclise getirdiği şaibeli istemin kabul edilmesi için her yolu mübah saydığı ifade ediliyor.
Hatta bu kararın kabul edilmesi halinde, AKP İlçe Teşkilatı’na da 50 bin lira bağış yapılacağı söylentileri kulaktan kulağa fısıldanıyor. Teklife AKP İlçe Başkanı’nın da sıcak baktığı ileri sürülüyor.
CHP’den büyük tepki!
Karacabey Belediyesi’nin, Büyükşehir’e bağlanması olasılığı üzerine, kapalı kapılar ardında senaryolar hazırlanarak gizlice arazi toplanmasının ve sanayi bölgelerini yeniden belirleme çalışması yapılmasının tam bir rant çatışmasına dönüştüğünü ileri süren CHP Belediye Meclis Üyeleri, olağanüstü meclis toplantısını çok anlamsız bulduklarını yineledi.
Bu konuda göz göre göre büyük bir vurgun hazırlığı yapıldığını kaydeden CHP’li Meclis Üyeleri, “Hiçbir ilkeye dayanmayan çalışmalarla Bursa-İzmir yolunun iki tarafında adacıklar şeklinde yerler belirleniyor. Oysa yeni sanayi bölgeleri adı altında bu konu, Ağustos ayı meclisinde tartışıldı. İsabetsiz bulunması nedeni ile komisyona geri gönderildi. Eski plan, Belediye Başkanı Sayın Ergün Koç’un kendisi ile birlikte yakınlarına ait arazilerinin sanayi bölgesi içine aldırılmak istenmesi nedeni ile çok eleştirildi.
Bugün ise, çok hassas ve büyük bir rantı gündeme getiren bu konunun sağlıklı çözülmesi için uzun bir çalışma yapılması gerekirken, İmar Komisyonu, saf dışı bırakıldı. Yasal süresi içinde imar komisyonunun raporunu sunmadığı bahane edilerek olağanüstü toplantıya gidilmesi rant senaryosunun bir parçasıdır. Komisyonun toplanma ve raporunu sunma süresinin bugüne kadar yapılan toplantılardan ve rapor sunma sürelerinden hiçbir farkı bulunmamaktadır.
Sayın Koç’un meclisi bugün olağanüstü toplantıya çağırarak ve konuyu yeniden gündeme getirmesi çok ilginçtir. Kendi isteği doğrultusunda karar çıkartmak için bu kadar acele etmesi ve zorlama yapması Karacabey adına son derece utanç vericidir. Buradaki amaç, yangından mal kaçırmaktır.
Kavurucu Ağustos ayının öğle saatinde düşünülen toplantının baskın bir şekilde yapılmak istenmesinden kaynaklanmaktadır. Sözde katılımın fazla olmamasını sağlayarak kararın istenilen şekilde geçirilmesidir. Bu olağanüstü toplantı Karacabey için değil, birilerini zengin yapmak içindir.
Bizler görev yaptığımız süre içinde rant ve çıkar peşinde koşanlara karşı bugüne kadar nasıl tepki gösterdiysek, acele ve yanlış bir karar alınmasını da engellemek için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Diğer taraftan “1/5000 ölçekli Nazım İmar Planları” dışında bugün yapılacak “Olağanüstü Meclis Toplantısı”nda; ek ödenek ve park yasağı uygulanacak yerlerin belirlenmesi konuları da görüşülecek.
 
 
 
 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.