Okullarının adını taşıyan şehidi unutmadılar

Karacabey Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin öğrenci ve öğretmenlerinden oluşan bir grup, okula adını veren 15 Temmuz’un son şehidi Özcan Özsoy’un Ankara Haymana’ya bağlı Sarıgöl Köyü’ndeki kabrini ziyaret etti. Okul öğrencileri tarafından okunan Yasin’i Şerifler ve Hatimler, şehidin ruhuna bağışlandı. Şehit Mezarı çiçeklerle donatılırken, kabri başına selvi ağacı dikildi.
Ziyaret esnasında okul öğrencilerine şehidin ağabeyi Tekin Özsoy eşlik etti. Yapılan görüşmede Tekin Özsoy o geceyi şöyle anlattı: “15 Temmuz gecesi saat 1 gibi beraber Jandarma Genel Komutanlığı’na gittik. Saat 2 buçuk gibi ben yaralandım. O zamana kadar beraberdik. Saat 02.30’dan sonra olaylar iyice tırmanmaya başlayınca karmaşada birbirimizi kaybettik. Sabaha karşı da hastaneleri dolaştım ve kardeşimi Gazi Hastanesi’nde buldum. Başından vurulmuştu. 4 ay boyunca komada kaldıktan sonra hakkın rahmetine kavuştu.” dedi. Şehidin ağabeyi Tekin Özsoy, o geceyi anlatırken öğrenciler de bu vatanın evladı olmanın ne demek olduğunu daha iyi anladıklarını, gurur duyduklarını ve çok duygulandıklarını dile getirdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 15 Temmuz’un unutulmaması ve unutturulmaması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu anlamlı ziyaretin gerçekleştirilmesine katkı sağlayan tüm idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerimize teşekkür ederim. Henüz 32 yaşında, hayatının baharındayken 15 Temmuz gecesinde canını hiçe sayarak ülkesi için canını feda eden bir çocuk babası şehidimizin ruhu şad olsun. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır diliyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.