Okullarda çevre eğitimi

Karacabey Belediyesi ve Tat Konserve San. AŞ. tarafından önceki gün ilköğretim okullarına yönelik “Çevre ve Geri Dönüşüm” konulu bilinçlendirme eğitimleri düzenlendi.

Hacı Ahmediye İlköğretim Okulu ve Şehit Bilal Kanat İlköğretim Okullarında verilen eğitimlere öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Tat Konserve San. A.Ş. Çevre Yönetim Sistemleri Sorumlusu Çevre Yüksek Mühendisi Ahu Olgun tarafından verilen eğitimlerde su,hava ve toprak kirliliği ve küresel ısınmaya dikkat çekildi.

Olgun, yaşanabilir bir çevre için hem bir birey olarak hem de toplumsal olarak yapılması gerekenler üzerinde durdu. Bireysel olarak gereksiz su kullanımının önlenmesi, küresel ısınmanın önlenebilmesi için lüzum etmeyen lambaların söndürülmesi gerekliliği ve hem ekonomik hem de çevresel açıdan geri dönüşümün önemi vurguladı.

Olgun ayrıca, yapılan istatistiklere göre Türkiye’de yılda 27 milyon 375 bin ton çöpün oluştuğunu, bunun yaklaşık yüzde 12’sinin yani 3 milyon 285 bin tonun geri dönüşebilir nitelikte olduğu ve bu miktarın da geri dönüşüm sistemleri uygulanmadığı taktirde çöplerle birlikte gömüldüğünü belirtti.

Karacabey Geri Dönüşüm Projesi kapsamında çalışılan Ererdem Plastik ve KHS Çevre yetkililerinin de katıldığı eğitimlerde projenin başarılı bir şekilde devam ettiği belirtildi. Ayrıca firma mühendisleri projeye öğrencilerin katılımlarının devam etmelerini istedi.

Sunumların ardından Karacabey Belediyesi Çevre Mühendisi Beyhan Akınsal, katılan firma temsilcilerine teşekkür etti. Öğrencilere hem Geri Dönüşüm Projesi ne hem de Tekerlekli Sandalye için Kapak Toplama Projesi ne yaptıkları katkılardan dolayı da teşekkür eden Akınsal, bu tür etkinliklerin devam edeceğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.