Okullar, ticarethane mi?

Karacabey'de bir öğrenci velisi, ilçedeki bazı okulların “Ticarethane”ye dönüştüğünü iddia etti. Gazetemize yazdığı ihbar mektubunda düşüncelerini paylaşan veli, “Meltem Gazetesi'nin eğitime çok önem verdiğini bildiğim için bu sıkıntıları iletmek istedim” dedi.
    İlçedeki birçok okulun ticarethaneye dönüştüğünü dile getiren öğrenci velisi, mektubunda şunları kaleme aldı; “Okullar pazaryerine dönmüş. Bir öğretmen sınıfına, bir müdür de okuluna yayınevleriden ya da bir kırtasiyeden anlaşmalı olarak defalarca kitap alıyor ve öğrencilere satıyor. Böyle toplu alımlarda öğretmenin veya müdürün ticaret yaparak para kazanması sizce doğru mu?
    Bir veli olarak, tek kitapla sınavlara hazırlanılamayacağını biliyorum. Ancak, ticaretin okullarda yapılmasına karşıyım. Öğretmen ya da idareci, kitapları incelemeden kendi düşüncesine uygun yayınları seçip okutmaya çalışıyor. Bu yayınlar genelde öğretmen ya da idarecilerin siyasi düşüncesine göre seçiliyor. Bu da benim zoruma gidiyor.
    Bir de ilçedeki bir okul yayınevine raf yaptırıyor, karşılığında ise test kitabı alarak öğrenciye satıyor. Tüm bunların kamuoyunun bilmesini istiyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.