Okullar arası satranç turnuvası başladı

Okullar arası satranç turnuvası başladı
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı merkez ve köy okulları olmak üzere gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde toplam 19 okulun mücadele vereceği okullar arası satranç turnu-vası dün başladı.
Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi Toplantı Salonu’nda başlayan turnuvada, 65 İlköğretim ve 18 Lise öğrencisi, İsviçre Sistemi’nin uygulanacağı turnuvada, her galibiyet için 1 puan, beraberlikte 0.5 puan ve mağlubiyette 0 puan alacak. Kategorileri’nde birinci ve ikinci olan öğrenciler 13-14-15-16 Kasım tarihlerinde Bursa birinciliği için diğer il ve ilçe öğrencileriyle yarışacak.
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, dün başlayan turnuvada öğrencileri ziyaret ederek minik satranççılara moral verdi. Turhan, “Satrancın insanlar üzerinde akademik performans ile doğrudan ilişkili olduğunu düşündüğümüzden okullarda olması istiyoruz. Satranç çocuklara yetenekler kazandırır ve zekalarını geliştirir. Satrançla; Çocuklar uzun vadeli hedeflere odaklanmayı ve buna ulaşmak için adım adım ilerlemeyi öğrenir. Akıllarına gelen ilk şeyi yapmamayı öğrenirler. Alternatifler düşünmeyi değişik durumlarda alternatiflerin artı ve eksilerini değerlendirmeyi öğrenirler. Dikkatle gözlemleme ve konsantre olmayı öğretir. Ne kadar zeki olurlarsa olsunlar olayları dikkatle izleyemezlerse doğru tepkileri vermezler. Öğrencilerimiz okullarındaki satranç kollarında uzman öğretmenler gözetiminde bu oyunu öğreniyor. Derece yapan öğrencilerimiz il turnuvasında yarışacak” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.