Alo Meltem (Halkın Sesi)



Alo Meltem (Halkın Sesi)
Belediye Meclisi, Esentepe Mahallesi’nin yaşadığı sorunu çözmek için çalışmalıdır. Belediye Başkanı ve Meclis üyeleri 6800 öğrenci ve 7 bin Mahallelinin yaşadığı sıkıntıyı görmezden gelemez. Bilindiği gibi burada 5 okul ve 200 kişinin barındığı kız öğrenci yurdu bulunmakta. Son yıllarda okullar bölgesi psikopatların ve hasta ruhlu insanların mekânı haline geldi. Günde en az 150 araç bu sokaktan geçmekte. Civarda iş yeri veya fabrika olmadığı dikkate alınırsa, oluşan araç trafiğini kendi egosunu tatmin etmek isteyenler oluşturmakta. Bölgede okuyan öğrencilerin yaklaşık 4 bin tanesinin kız öğrenci olduğu dikkate alınırsa, öğleden sonra başlayıp gece geç saatlere değin süren curcunanın nedeni anlaşılmaktadır. Esentepe sakinleri gece geç saatlere değin süren bu maganda akınından oldukça rahatsızdır. Polisiye tedbirlerin yeterli olmayışı buradaki yaşam karmaşasını arttırmaktadır. Okullar bölgesinin yer olarak Karacabey’in kör noktasında bulunması nedeniyle trafiğe kapatılarak kampus haline getirilmesi gerekiyor. Hem 6800 öğrencinin huzuru, hem de eğitimin sağlıklı olarak yapılabilmesi için bu şarttır. Aksi halde gece yarılarına kadar yapılan hız yarışları ve geç saatlerde gençlerin alkol ile uyuşturucu sefaları mahallemizde devam edecektir. Okullar Bölgesi olarak adlandırdığımız bu yerin Suç Cenneti olarak yaşamımızdaki yerini korumayı sürdürecektir.
***
Belediyeler şeffaf olmalı
Belediye Meclis oylamasında, Başkanı son anda düşmekten kurtaran adamın damadı, çöplük rantını ele geçiren adamla aynı kişi olmaktadır. Bilmeyenlere duyurulur.
***
Belediyeler şeffaf olmalı
İbrahim Bey doğrusu sizi takdir etmemek elde değil. Bravo. Çok güzel işler çıkartıyorsunuz. Bu ilçede araştırmacı gazetecilikle saray gazeteciliği artık ayrışmalı. Yazılara devam. Karacabeyli gerçek yüzleri ve sahte yüzleri öğrensin. Lütfen devam edin. Karacabey Belediye’sini kurtarın. Devam ettikçe, bakın daha ne bilgilere ve ne belgelere ulaşacaksınız.
***
Belediyeler şeffaf olmalı
“Gelen gideni her zaman aratır”,demiş büyüklerimiz. Eski belediye başkanını, mumla arar olduk.
***
Belediyeler şeffaf olmalı
Karacabey siyasetine damga vuranlara sesleniyorum: Bu nasıl bir kokuşmuşluktur? Hepsinin gözünü para, çıkar hırsı bürümüş. Yolsuzluklara kimse dur demeyecek mİ? Karacabey sahipsiz mi? anlaşılan minareyi çalanlar, deveyi hamutuyla yutarken kılıfını da hazırlamışlar demek ki.
***
Belediyeler şeffaf olmak zorundadır!
İbrahim Bey, siz bir gazeteci olarak bu kadar belge buluyorsunuz da bu meclis üyeleri uyuyor mu? Yoksa bu konu da minare kılıf misali mi? Bu kadar bariz hatalara karşı yargı bu konulara kanaatimce el atacaktır. İbrahim Bey, verdiğiniz kılavuz örneği tam yerine oturmuş. Adamlar yerken ağızları köpürüyor. Gözlerinin körleşmesi ve kulaklarının sağırlaşması belki de fazla yediklerindendir. Karacabey belediyesi kimseye kalmadı, Şimdikilere de kalmayacak. Ben başta başkanı ve tüm meclis üyelerini bu işten sorumlu görüyorum. Bir daha ki seçimlerde işbaşına gelen belediye başkanı bu yazılanları arşiv yapsın, Belediyeyi devir alırken onların yaptığı gibi müfettiş çağırarak belediyeyi teslim alsın. Kanımca bütün pislikler ortaya çıkar. Kalemine sağlık Sayın Bursalı.
***
Belediyeler şeffaf olmak zorundadır!
Encümen üyeleri arasında Şaban gibileri oldukça, Belediyenin bu durumlara düşmesi normal. Nasılsa hesap soran da yok. Oh ne ala memleket. Fakir fukara da hizmet beklesin dursun. Devletin makamlarına güveniyoruz. Ama bakalım ne zaman yapışacaklar sorumluların yakasına?
***
Çöplükten bal damlıyor
Belediye’de daha ne dümenler dönüyor? Bir bilseniz dudaklarınız uçuklar. Buz dağının altı çok daha büyük. Hasıraltı edilen bir sürü iş var. Belediye’den emekli olanlara sorun, çok rahat her şeyi anlatacaktır. Gözleri o kadar dönmüş ki mezarlıkta bekçiye verilen bahşişleri bile paylaşıyorlarmış.
***
Taşlık’ta öğrenci meclisi seçimi yapıldı
Karacabey Öğrenci Meclisi’ne yine Cumhuriyet Okulu’ndan bir arkadaş seçilmiş. Hayırlı olsun. Ama Karacabey’de başka okul, öğrenci yok mu? Hep zengin okullar mı yönetimde olacak?
***
Okullar arası satranç turnuvası başladı
Karacabey’de satranç vesaire ile uğraşan çok az sayıda insan var. Satranç oynayacak yer ve kişi bulunamıyor. Bizler de oynamak istiyoruz, ancak böyle turnuvalar da seyirci olabiliyoruz.
***
Şentürk, güven tazeledi
Mustafa Şentürk’e hayırlı olsun. Ancak karşısına doğru dürüst bir rakip çıkmaması; demokrasi azlığından mı yoksa Şentürk’ün başarılı çalışmalarından kaynaklanıyor?
***
MHP’li Özensoy, Ova Köylerin’de
Türkiye’nin kurtuluşu sadece MHP’dedir. Türk Milleti eninde sonunda gerçek vatanseverlerin kim olduğunu anlayacak.
***
Vergi mükelleflerine yeni düzenleme
Bu uygulamanın kısmen değil tamamen kalkması daha doğrudur. Vergi Dairesinin kanunlar önünde ne fazlalığı var. Alacağı varsa normal alacak kanunları uygulanmalı. Versin icraya normal takibatını yapsın. Padişah gibi astıkları astık, kestikleri kestik. Unakıtan’dan farkları yok.
***
Karşıya geçerken canından oldu
Yolda yolcu indiren araç sahipleri, yolcuların karşıya geçmeleri için yardımcı olmalıdır. Bu trafik kurallarında yazmaz ama vicdani bir görevdir. Özellikle yaşlı ve yardıma muhtaç kişiler özellikle yağışlı havalarda karşıya geçemiyor. Üstelik kendi aracı da inen yolcunun görüşünü kapatıyor. 1 dakika durup yardımcı olsaydı, eline mi yapışırdı?
***
Gross’dan asılsız söylentilere açıklama
Gross Market’in sahiplerinin vatansever insanlar olduğu besbelli. Aleyhlerindeki dedikoduyu, üç beş tatlı su kurnazı esnaf çıkarıyor. Adamların kafaları ancak böyle küçük hesaplara çalışıyor.
***
Esnaf, Belediye’yi mahkemeye verdi
Belediye paldır küldür tahıl esnafının üzerine yürüyor. Kanun nizam dinlemiyor. Ama başaramayacak. Kılavuzu basın danışmanı olanların burunları sürtmeye mahkûmdur.
***
Tahıl dükkânı esnafı tahliye talebine tepkili
Belediye’nin hangi işi doğru ki? Herkes çok iyi biliyor, belediyenin ne yapmak istediğini ve kapalı kapılar ardında yaşanan kirli oyunları. Belediye yitirilmiştir. 1 yıl sonrasına kadar böyle devam edecek. Yüzü olanlar gider. Nasıl kazanmak büyüklükse, yapamıyorsan bırakmakta büyüklüktür. Sen bırakmazsan, o halk seni oradan öyle bir indirir ki anlayamazsın ne olduğunu.
***
Belediye kiracılarına savaş açtı
Başkan seçimlerden sonraki gün Karacabey’e gelecek işadamları sayesinde 5000 kişiye iş kapısı açılacağını söylememiş miydi? Şimdi ise esnafa takmış. Çıkar sağladığı birkaç yalakanın istediği her şeyi yapıyor. Bu; ne yöneticilik, ne adamlık.
***
Türkiye Cumhuriyeti (Fatma Kara)
Yazın gerçekten güzel olmuş. Ellerine sağlık. İnşallah daha güzel makaleler yazacaksın. Başarılar…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.