“Okul Sütü” yine “Dert Küpü”ne dönmesin!

CHP Bursa Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi İlhan Demiröz, geçen yıl yaşanan “süt zehirlenmelerini” anımsatarak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sorunların ortadan kaldırılması için “ne tür çalışmalar yapıldığını” sordu.

CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, Gıda, yeni eğitim öğretim döneminde ilköğretim okullarında devam ettirilmesi kararlaştırılan “okul sütü akıl küpü” projesi hakkında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

İlhan Demiröz, önergesinde Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından 2 Mayıs 2012 tarihinde “Okul Sütü Akıl Küpü” projesinin başlatıldığını, 7 milyon 200 bin öğrenciye haftanın 5 günü süt dağıtıldığını anımsattı. Okullar kapanana kadar 25 gün boyunca süt dağıtımı yapıldığını anımsatan Demiröz, yeterli altyapı oluşturulmadan ve ciddi çalışmalar yapılmadan gerçekleşen süt dağıtımı nedeniyle ülke genelinde birçok ilde “bozuk süt” iddialarıyla çok sayıda öğrencinin hastaneye kaldırılmasına dikkat çekti.

Bu vakalar nedeniyle ailelerin endişeyle okul yönetimlerine “dağıtılan sütün çocuğuma verilmesini istemiyorum” diyerek başvuruda bulunduğunu aktaran İlhan Demiröz, Başbakan Erdoğan’a, “Özünde doğru bir uygulama olan okullarda süt dağıtımı projesinin geçmiş uygulamalardaki olumsuzlukları giderilerek, 2012-2013 eğitim öğretim yılında kesintisiz olarak uygulanmasına yönelik bir planlamanız var mıdır?  Varsa nelerdir?” diye sordu.

Hangi tedbirleri aldınız?

“Okul sütü projesini bilim insanlarının, ilgili kurumların ve meslek odalarının görüş ve önerilerini alarak yasal bir düzenleme ile zorunlu hale getirmeyi düşünüyor musunuz?” diye soran İlhan Demiröz, önergesinde, “Geçmiş uygulamada ortaya çıkan olumsuzluklara yönelik tespitleriniz nelerdir?  Bunlara yönelik almış olduğunuz önlemler nelerdir? Uygulamanın bir gıda tüketimi olması nedeniyle önceki uygulamada ortaya çıkan sağlık sorunlarının tekrar etmemesi için hangi önleyici tedbirler alınacaktır?” diye sordu.

4+4+4 eğitim sistemi nedeniyle eğitim yaşının 66-72 aya kadar düşürüldüğünü kaydeden İlhan Demiröz, Başbakan Erdoğan’a, “Bu yaşlardaki çocuklarımızın sağlıklı gelişmesi, ihtiyacı olan proteini alması ve geleceğin sağlıklı nesillerinin yetiştirilebilmesi için sütün yanı sıra başka gıda dağıtımı projesi uygulamalarınız olacak mıdır?” sorusunu yöneltti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.