Okul önünde trafik rezaleti!

*Şehit Bahadır İlkokulu önündeki trafik rezaleti tavan yapmış durumda. ‘Park Yapılmaz’ uyarılarını kimse iplemiyor!
*Öğrenciler, okul önündeki uyarı tabelasına karşın sürücülerin yasakları nasıl paspasladığını hergün görerek öğreniyor.
*Bu okulun bahçesinde 4-5 yıl önce öğrencilerin gözleri önünde 85 adet ağaç kesilirken, “Katliam” adeta minik beyinlere kazınmıştı.

 

Karacabey Şehit Bahadır İlkokulu önünde “Park yapılmaz” yasağına aldırış eden yok. Aracını gözüne sokar gibi sürekli uyarı tabelasının altına park yapan sürücüler, kural koyuculara adeta meydan okuyor. İki yılı aşkındır süren sorumsuz uygulama eleştiri konusu olurken, Okul önünde, yasaların paspaslanmasını uygulamalı olarak gören ve trafik kurallarının çiğnenebileceğini çocuk yaşta öğrenen öğrencilerin yanlış eğitim aldıkları dile getiriliyor.
Sınıfta, trafik kuralları ve nerelere park yapılamayacağı öğretilen öğrencinin kapı önünde yasaların her gün nasıl çiğnendiğini görmesinin çok yanlış olduğu kaydedildi.
Öğrencinin sürekli ikilem yaşadığını ve kafasının karıştığını belirten bazı veliler, çocukların eğitim yuvasında çelişki yaşamaması gerektiğini söyledi.
Trafik kuralları uygulanmayacaksa Okulun önüne “Park yapılmaz” yasağını gösteren trafik levhalarının neden konduğunu sorgulayan bazı emekli eğitimciler, “Bu rezilliğe anlam veremiyoruz. Çocuklarımız öncelikle yasakları ve yasakların nasıl çiğneneceğini öğreniyor. Çocukların oyun alanları giderek daraltılan okul tel örgülerle öne çıkmaya başladı. Yasaklar, tel örgüler hapishaneyi çağrıştırıyor. Bu okulda, 4-5 yıl önce, öğrencilerin gözleri önünde 85 ağaç kesilirken, bazı öğretmencikler, çocuklara baskı yaparak katliamı eleştirenlere “Yuh” çektirmeyi öğretti. Küçücük beyinlere, “Yuhalamanın, nasıl yapıldığı şırıngalandı. Nedir bu rezil anlayış? Yöneticiler uyuyor mu? Polis ne iş yapıyor? Ağaç kesmeyi teşvik eden zihniyetin uzantıları mı yaşanıyor?
Öğrencilerin gözleri önünde ağaç kıyımı yapılırken sesini çıkaramayanlar, 4. kapı zorunluluğundan söz ediyor. İpe un seriyorlar. Bu okulda, yasalar, yönetmelikler sağlıklı işletilsin, 4. kapıya gerek duyulmayacaktır. Laf olsun diye iş yapılmayacaktır. 4. kapı mı dayatılıyor. 191 Sokakta sorun yaratarak çözüm üretilmez. Okulun solundaki Karacabey Ortaokulu öğrencilerinin kullandığı çıkmaz sokak neden değerlendirilmiyor? Trafik akışı bulunmayan ve 191 Sokaktan 10 kat daha fazla güvenli olan bu sokağın gündeme getirilmemesi, basiretsizlik değil de nedir?” dedi.
Şehit Bahadır Tayfur İlkokulundaki sorunlar yumağı krize dönüşmeden, özellikle kapı konusunda yeniden sağlıklı bir değerlendirme yapılması istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.