Okul masrafları her keseye uygun

Okul masrafları her keseye uygun
2007-2008 öğretim yılının başlamasına bir hafta kala, yeni bir sezona başlayacak öğrencilerin heyecanı artarken, velilerde okul alışverişlerini tamamlama hazırlığında.
Okul hazırlıklarını bir an önce tamamlamak isteyen veliler, ihtiyaçları son dakikaya bırakmamak amacıyla alışveriş yapmaya başlarken, mağaza sahipleri bu yıl fiyatların artış göstermediğini, geçen seneyle aynı rakamlardan okul ürünleri sattıklarını ifade ettiler.
Bazı mağazalar velilere kolaylık sağlamak amacıyla kredi kartına 10 aya varan taksit imkanı sunarken, bazı büyük marketlerde okul reyonları hazırlayarak hizmet sunuyor.
Karacabey’deki mağazalarda ise ilkokul öğrencileri için önlükler 17.5-30 YTL arasında değişiyor. İlköğretim öğrencileri 20-70 YTL arasındaki fiyatlardan giyinirken, lise öğrencileri 50 ile 75 YTL’lik masraf karşılığında kıyafetlerini edinebiliyorlar.
En ucuz ürünlerin seçilerek yapılan kıyafet-kırtasiye alışverişinde masraflar ilköğretim öğrencileri için 100 YTL’yi geçmiyor. Çocuklarına okul eğitimi yanı sıra etüd, özel ders yada dershane imkanı sunmak isteyen velilerin aylık 60-500 YTL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Yabancı dil ile eğitim gören özel okullarda okuyan öğrencilerin kitap masrafları ise devlet okullarındaki kitap masraflarını 2-3’e katladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.