Barbie’li çantalara yasak

Barbie’li çantalara yasak
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin üzerlerinde yabancı kelime ve çizgi film karakteri resimlerinin bulunduğu önlük, yaka ve çanta kullanımını yasakladı. Bakanlık Yetkilileri, Atatürk, Türk Bayrağı veya Türkçe yazılı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.
İŞTE OKULLARDA YASAKLI ÜRÜNLER
Milli Eğitim Bakanlığı, öğrencilerin üzerlerinde yabancı kelime ve çizgi film karakterleri resimlerinin bulunduğu önlük, yaka ve çanta kullanımını yasakladı.
Bakanlık yetkilileri uygulamaya ilişkin yaptığı basın toplantısında, Türk’ün öz kültürünü yaşatacak ürünlere önem verilmesi, yabancı kelime içeren ürünler yerine Atatürk, Türk Bayrağı veya Türkçe yazılı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda velileri duyarlı olmaya davet eden Bakanlık yetkilisi, şöyle konuştu: “Öğrenciler İngilizce öğrenmek istiyorlarsa derslerinde öğrensinler. Spiderman (örümcek adam), Barbie bebek ile çeşitli çizgi film karakterlerinin bulunduğu ürünlerinde yeni eğitim ve öğretim yılında kullanılmasına izin verilmeyecek. Vatandaşlarımız bu duyurularımı dikkate alarak alışverişlerini yapsınlar.”
MEB yetkilileri uygulamayı, “Takdir edilecek bir davranış. Öğrencilerin kullandıkları eşyalarda okulun hedefleri ile çelişen birtakım sembol ve simgelerin olması zaten istenmeyen bir şeydi. Okulların bireysel olarak böyle tedbirler alması bizi mutlu etti” sözleriyle desteklediler. Yetkililer, okulların Türkçe’nin korunmasının ve doğru kullanılmasının öğretildiği yerler olduğunu belirterek, “Bu tip araç ve gereçler çocukları pedogojik açıdan da etkileyebiliyor. Okulların bu konuda tedbir alması doğru bir karar” dediler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.