OKS 2., ÖSS ve YDS yerleştirme sonuçları bugün açıklanıyor

Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme Sınavı (OKS) 2. Yerleştirme, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) yerleştirme sonuçları, bugün saat 09.30’dan itibaren internetten öğrenilebilecek.OKS 2. Yerleştirme sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının www.meb.gov.tr internet adresinden öğrenilebilecek. Herhangi bir okula yerleşmeye hak kazanan öğrenciler, kayıtlarını, 16-22 Ağustos arasında yaptırabilecekler. Kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanlar 23 Ağustosta açıklanacak. Boş kontenjanlar için 24-25 Ağustosta ”tercihte yükselme” başvurusu alınacak ve 1 Eylülde sonuçlar duyurulacak. 2-4 Eylül arasında da tercihte yükselme sonucunda yerleşmeye hak kazanan adayların kayıtları yapılacak.
15 Haziran 2008’de yapılan ÖSS ile 22 Haziran 2008’de yapılan YDS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri de tamamlandı. Sonuçlar, bugün saat 09.30’dan itibaren ‘http://osys.osym.gov.tr” ve ”http://osys2008.osym.gov.tr” internet adreslerinden öğrenilebilecek.
Yerleştirme sonuçları ve kayıt işlemleri ile ilgili basın duyurusunun da aynı saatte ÖSYM’nin internet sayfasında yer alacağı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.