Kurban, kaçak inşaat haberlerini yalanladı

Karacabey eski Kaymakamı Mevlüt Kurban, İstanbul Adalar’daki köşküne kaçak yollarla inşaat yaptığı iddialarını yalanladı.
Kurban, 11.08.2008 tarihli Sabah Gazetesi ve Takvim gazetesinde yayınlanan “Kaymakamın Kaçak İnşaatı” ve “Köşk Sahibi Kaymakam” başlıklı haberlerin üzüntüyle okuduğunu belir-terek, iddiaların doğru olma-dığını ileri sürdü. Adalar Kaymakamı Kurban, görev yaptığı Karacabey’de de ilgili haberlerin basında yer almasının üzücü olduğunu söyleyerek, haberler yapılırken görüşünün alınmamasını gazetecilik ilkelerine uygun bulmadığını sözlerine ekledi. Kurban, satın aldığı köşkte yapılan tamirat işlemlerinin gerekli izinler alındıktan sonra yapıldığını kaydederek, söz konusu haberlerin karalama amaçlı yapıldığını iddia etti. Konuyla ilgili açıklama yapan Kurban, “İnşaat onarım işi KUDEP’den izin alınarak yapılmıştır, söz konusu işlemler kaçak değildir. Arsanın toplamı 72.5 metrekaredir. Bina arsanın 55 metrekaresini oturmaktadır. Yaklaşık 17.5 metrekarelik bahçe halen mevcuttur. 120.000 euro değil, yarısına yakın bir bedelle Av. Vedat Yardeniz vekaleti ile satın alınmıştır. Onarım işi de dahil olmak üzere 80.000 YTL tutarında Adalar Ziraat Bankası Şubesi’nden kredi çekilmiştir. 25.000 YTL’de İdareciler Vakfı’ndan kredi alınmıştır. 35 bin YTL’de kişisel tasarrufumuzca bu amaçla kullanılmıştır. 55 metrekarelik bir alana oturan bina 2.5 katlı olarak satın alınmış , 2. sınıf tarihi eser olduğu 5 Nolu Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kuruluna tespit ettirilmiştir.
Önemli ölçüde zamanın tahribatına uğramış bu ahşap yapı KUDEP’den alınan onarım izniyle birlikte daha fazla zarar görmemesi için onarım işine başlanmış , yazın adalarımızda inşaat yasağı olması nedeniyle tamamlanmamış bir biçimde onarıma ara verilmiş, inşaat mühürlenmemiştir.
Çatının da önemli ölçüde yıpranmış ve bazı bölümlerinin çökmüş olması nedeniyle çatı kaldırılarak gerekli düzenlemeler yapılarak eski eğimine kavuşturulmuştur.
Balkonun yanında ve uç kısmında bazı kopmalar nedeniyle düzeltmeler yapılmıştır. Bu nedenle 3-5 santim genişlik veya farklılık ortaya çıkmış olabilir. Bir tarafı yola, iki tarafı bitişik nizam; yani diğer binalarla bitişik arkada sadece 2 metre genişliğinde olan bir bahçeye sahip “Tarihi Köşk” diye tabir ettiğiniz binanın hikayesi budur.
Takvim Gazetesinde yayınlanan resimlerin karşılaştırılması bile yapılmamıştır. Yapılmış olsa idi orijinaliyle yapılan arasında bir farklılığın olmadığı görülecektir. Ayrıca birinci, sayfaya basılan resimdeki bina Şahsıma değil şikayetçi Kamil Akın’a aittir. Bu resimle de kamuoyu yanıltılmak istenmektedir.
Bunun dışında yazılanların hepsi yalan ve yanlıştır. Karalama, sindirmeye yönelik çirkin iftira niteliğindedir.
“Köşk Sahibi Kaymakam” ve “Kaymakamın Kaçak İnşaatı” başlıklarıyla adı geçen gazetelerde yayınlanan haberlerin gerçek durumu budur”dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.