“Öğretmenlik yeni nesillere adanmış bir hayattır”

Karacabey’de bugün kutlanacak “24 Kasım Öğretmenler Günü Programı” açıklandı. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yıl düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü programını emeğini, ömrünü ve gönlünü eğitime adamış emekli öğretmenlere adadı.
Kutlama programı bugün saat 10.00’da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak. Cumhuriyet Meydanı’ndaki kutlamanın ardından saat 10.15’de Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenecek etkinliğe geçilecek.
ŞYKM’de saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayacak programda, mesleğe yeni katılan öğretmenler adına İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aday Matematik Öğretmeni Cemile Özdemir bir konuşma gerçekleştirecek.
Daha sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapacak. Ardından, Öğretmenler Günü kutlaması sinevizyon gösterimi sahnelenecek. İMKB Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni İbrahim Akbaş’ın okuyacağı “Öğretmen olmak istiyorum” adlı şiirden sonra, “Ben Öğretmenim Çocuklar” adlı oratoryo sahne alacak.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler için düzenlenecek yemin töreni sonrası emekli öğretmenlere Hizmet Şeref Belgesi takdim edilecek. 24 Kasım Öğretmenler Günü Programı, günün anısına düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erecek.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bu yılki 24 Kasım Öğretmenler Günü programını emeğini, ömrünü ve gönlünü eğitime adamış emekli öğretmenlere adadı. Bu nedenle bugün saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni ile başlayacak ve ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde devam edecek olan Öğretmenler Günü programına, tüm emekli öğretmenlerin davetli olduğu duyuruldu. Programa katılamayacak olan, özellikle yaşlı ve hasta emekli öğretmenlerin ise, ayrıca evlerinde ziyaret edileceği bildirildi.
Emin Dingin’den öğretmenlere mesaj
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla anlamlı bir mesaj yayınladı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Dingin, şu ifadelere yer verdi:
“Değerli öğretmen arkadaşlarım; Her şeyden önce en içten duygularla sizleri selamlıyor, Öğretmenler Günü’nüzü yürekten kutluyorum. Bu yıl Öğretmenler Günü programımızı emeğini, ömrünü ve gönlünü eğitime adamış emekli öğretmenlerimize adadık. Tüm emekli öğretmenlerimizi de saygıyla selamlıyorum.
Atatürk’ün Millet Mektepleri’ni açtığı ve Başöğretmenliği kabul ettiği 24 Kasım 1928 tarihi, bu önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Sizler bu güne sığmayacak ve yarına almayacak kadar büyük ve onurlu bir iş yapıyorsunuz. Elbette sizler, sadece bugün ya da yılda sadece bir gün hatırlanmaya layık bir mesleğin mensupları değilsiniz. Çünkü sizler, toplumda iz bırakanların da iz bırakanısınız. Bu yüzden sadece bu gününüz değil, her gününüz kutlu olsun!
Değerli meslektaşlarım; Hiç şüphesiz ki sizler, geleceğimizin yegâne teminatı olan öğrencilerimizi yetiştiren bu toplumun gerçek mimarlarısınız. Öğrencilerimiz bizim varlık sebebimizdir. Evimize ekmek götürme sebebimizdir. İnsanlar da bu en değerli varlıklarını bizlere emanet ediyorlar ve haklı olarak çocukları ile ilgili kaygı taşıyorlar. Velilerimizin bu kaygılarını aslında en iyi biz anlayabiliriz. Çünkü biz hem anne babayız, hem de öğretmeniz. Onları en iyi biz anlayabiliriz. Yeter ki kendi çocuğumuz için taşıdığımız kaygıları öğrencilerimiz için de taşıyalım, yeter ki kendi çocuklarımız için istediğimiz başarıları öğrencilerimiz için de isteyelim. Dahası kendi çocuklarımıza nasıl davranılmasını istiyorsak öğrencilerimize de öyle davranalım. İşte ölçü budur, bu kadar açık ve nettir. Aynı zamanda bu anlayışla çalışmak demek, geleceğe sahip çıkmak demektir. Vatana, millete sahip çıkmak demektir. Millî ve manevi değerlere sahip çıkmak demektir. Bu zorlu sevdanıza sahip çıkın, alnınız açık, başınız dik olsun! Çünkü en güzel kelimeler sizlerle anlam kazanıyor. Hiç şüphesiz ki gelecek, sizlerin ellerinde şekillenecektir. Bir bir… ilmek ilmek, desen desen…
Kıymetli yol arkadaşlarım; Eğitimin, eğitimcinin birinci görevi, öğrencilerimize iyi bir gelecek hazırlamanın yanında, tarih ve kültür mirasımızı gelecek kuşaklara taşımak ve bu mirası taşıyacak nesiller yetiştirmektir. Bizim vatanımıza, milletimize ve devletimize olan en büyük borcumuz budur. Nesil yetiştirmek demiştim ya! İşte bu büyük bir sevda! İşte bu, gerçekten büyük bir dava! Üstelik bu sevda her yüreğin harcı değil ve bu dava her kişinin işi hiç değildir.
Değerli arkadaşlarım; Biz uyursak, biz uyutulursak herkes uyur ve bu vatan ölür! Bunu da işte bu millet 15 Temmuz’da gördü ve yaşadı. Tarihinde kara bir leke olarak kaldığı kadar, milli iradesine uzanan ellerin nasıl kırılacağını da tüm dünyaya göstererek, adeta Demokrasi Destanı’nı kanla yazdı. Bizim hata yapma lüksümüz yok. Onun için gelin hep birlikte, dilde değil gönülde vatan millet sevdalısı insan yetiştirme sevdamıza hep birlikte sahip çıkalım. Selam olsun bu insan yetiştirme sevdasıyla çırpınan tüm yüreklere… Selam olsun bu asil nesli yetiştirenlere…
Biz bir nesil istiyoruz. Yeryüzünün öğretmeni olmak için, gökyüzünün öğrencisi olan… Ve bir harf için kırk yıl köle olurum diyen bir nesil istiyoruz.
Biz bir nesil istiyoruz. Akif’in mısralarına sığmayan. Adı Asım değil, kendi Asım olan… Asım gibi masum, daim olan, kaim olan ve kadim olan bir nesil istiyoruz.
Biz bir nesil istiyoruz. Mezar taşlarına bakıp ders alan. Musallada karalar ardına saklanıp, elleri alkış yapan değil, dilleri dua eden, saf tutan bir nesil istiyoruz.
Biz bir nesil istiyoruz. Mazluma umut, zalime korku salan. Geleceğini başkalarında değil, geçmişinde bulan, atasına söven değil, öven bir nesil istiyoruz.
Biz bir nesil istiyoruz. Aç kalabilirim, susuz kalabilirim. Anasız büyüyebilirim, babasız büyüyebilirim amma vatansız büyüyemem diyen bir nesil istiyoruz.
Biz bir nesil istiyoruz. Bedeli kanla ödenmiş bu toprakların farkında olan. Bir hilal uğruna ya Rab! Güneş misali batan bir nesil istiyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha eğitim şehitlerimizi ve tüm şehitlerimizi, ebediyete irtihal etmiş tüm öğretmenlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize başarılar diliyor, emekli olan öğretmenlerimize de sağlıklı uzun ömürler temenni ediyorum. Hepinizi saygıyla, sevgiyle selamlıyor ve Öğretmenler Günü’nüzü tekrar en içten duygularla kutluyorum. Yolunuz açık olsun! Gününüz, ömrünüz kutlu olsun!”
Kaymakam’dan kutlama
Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu da, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı.
Kaymakam Yolcu; gelecek nesillerin yetişmesinde, olgunlaşmasında, fikir ve irfan sahibi olmalarında hayati bir rolü olan tüm öğretmenlerin, “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutladığını belirtti.
Yolcu, açıklamasında şunları kaydetti: “Önce kalpleri imar ve inşa eden, sonra akla hitap eden öğretmenlerimizin emekleri ve özverileri sayesinde milletimiz kutlu yürüyüşünü azimle sürdürmektedir. Çağın istikametini doğru okuyacak nesiller öğretmenlerimizin elinden çıkmakta ve memleketimizin farklılıklarının nasıl büyük bir zenginlik olduğunu öğrencilerimize en iyi öğretmenlerimiz aktarmaktadır. Bizler de donanımlı ve ahlaklı nesillerin yetişmesi için eğitim alanında projeler geliştirerek, ilim yolunda öğretmenlerimizin yanında oluyoruz. Bu vesileyle ülkemizin her köşesinde büyük fedakârlık örneği sergileyen, özverileriyle gönüllerimizde müstesna yer edinen ve milletimizin geleceğini ilmek ilmek ören öğretmenlerimizin “24 Kasım Öğretmenler Günü”nü kutluyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.