“Öğretmenler toplumun temel taşıdır”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Hüseyin Erol, “24 Kasım Öğretmenler Günü sebebiyle yazılı açıklamada bulundu.
Bir toplumun geleceğinin biçimlenmesindeki en büyük yükün öğretmenlerin omuzlarında olduğunu söyleyen Erol açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bir toplumun gelişmesi ve kalkınması ilim ve bilimdeki gelişmelere bağlıdır. İlim ve bilime önem veren toplumlar daha çabuk kalkınırlar. İlim İlköğretimden başlayarak, eğitimin her kademesinde öğretmenler tarafından okullarda öğretilir. Bu nedenle bir toplumun geleceğinin biçimlenmesinde en büyük yük öğretmenlerin omuzlarındadır. Geleceğin insanını yetiştirme bakımından da öğretmenlerin önemi yansınamayacak kadar büyüktür. Bunun içindir ki, öğretmenler toplumda en çok saygıyı hak eden meslek gruplarının başında gelir.
Öğretmenlerin asli görevlerinin başında, erdemli bir toplumun temellerini atmak gelir. İnsanoğlu yaratılanların en donanımlısıdır ve akla sahiptirler. Fakat bazen de en vahşi, en acımasız ve en dengesiz davranışları da sergileyen insandır. Bu yanlışlara düşmemek için insan eğitim almalıdır. Eğitim alsın ki, davranışlarını kontrol etsin ve diğer insanların haklarına saygı duymayı öğrensin. İşte Öğretmenler, küçük yaşta insanlara bunları aşıladıkları için kutsaldırlar.
Atatürk; “Öğretmenler! Yeni nesil, sizlerin eseri olacaktır” sözü ile ülkenin geleceğini gençlere emanet ederken anahtarını da Öğretmenlere vermiştir.
İlk emri “OKU” olan yüce kitabımıza iman etmiş, “İlim Çin’de de olsa gidin alın” buyruğunu düstur edinmiş, “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” sözünü yol bellemiş bir inancın temsilcileriyiz biz .
İtilaf devletlerine boyun eğdiren ancak Öğretmenlerin önünde eğilmekten yüksünmeyen Mustafa Kemal ATATÜRK’ün “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştireceksiniz” sözleriyle öğretmenlerimizi baş üstünde tutulması gerektiğinin bir kere daha altını çizmiştir.
Bizleri yetiştirerek; tohumları yeşertip ağaç seviyesine getiren aziz öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyor, ebediyete intikal eden sevgili öğretmenlerimizi rahmet,minnet ve şükranla anıyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.