Öğretmenlik kutsaldır

Öğretmenlik kutsaldır
Karacabey’de geçtiğimiz günlerde AK Parti’den Belediye Başkanlığı aday adaylığını açıklayan eski Kütüphane Müdürü ve aynı zamanda eski bir eğitimci olan Zeki Demir, öğretmenler günü nedeniyle dün İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti.
İlk olarak Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan’ı kutlayan Zeki Demir, daha sonra Şube Müdürleri; İsa Aydemir ve Emin Dingin ile bir araya geldi. Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Zeki Demir, “Eğitimin yaşamın her döneminde gerekli ve önemli bir gereksinim olması nedeniyle bu kutsal görevi sürdüren, bugünlerin ve yarınların mimarı ,çağdaş ve demokratik bir toplumun temel taşı olan öğretmenlerimizin sorumlulukları büyüktür. Büyük Atatürk’ün okuma ve yazma seferberliğini başlattığı bu anlamlı gün dolayısıyla eğitim camiamızın büyük bir özveri ve kararlılıkla görev yapan başta öğretmenlerimiz olmak üzere tüm eğitim-öğretim personeline içten selam ve saygılar sunarım. Bu mutlu günlerini yürekten kutlarım” dedi.
Demir Belediye Başkanı seçildiği takdirde eğitimcilerin ayağına kadar gideceğine dikkat çekti. Halkı halkla yöneteceklerini belirten Demir, “Eski bir eğitimci olarak öğretmenlerimizin sıkıntılarını ve isteklerini biliyorum. Öğretmenler eli öpülecek insanlardır. Bu nedenle de hizmeti onların ayağına getireceğiz. Halkı halkla yöneteceğiz. Şaibesiz ve örnek bir belediyecilik vaat ediyorum. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın” diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, eğitim camiası olarak Demir’e siyasi hayatında başarı diledi. Demir’in ziyaretlerinden duydukları memnuniyetini dile getiren Turhan, eğitim adına her zaman olduğu gibi çalışmaya devam edeceklerini vurguladı. Öğretmenliğin diğer meslek dallarından farklı olduğuna dikkat çeken Turhan, “Öğretmenlik gönül mesleğidir. Eğitim gibi çok önemli bir konunun sorumluluğunu taşıyan öğretmenlerimiz, dün olduğu gibi bugün de bu kutsal görevi canla başla yerine getirmeye devam edeceklerdir. Bende tüm eğitim camiasının Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.