“Öğretmenlik, insanlık tarihinin en kutsal ve ölümsüz mesleği”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Başkanı Mümin Koçan, öğretmenliğin önemine dikkat çekti. 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Koçan, “Çağdaş medeniyet düzeyine çıkmamız, bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesindedir.” dedi.
MHP İlçe Başkanı Mümin Koçan, şunları dile getirdi: “24 Kasım 1928, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin Başöğretmenliği’ni kabul ettiği gündür. 24 Kasım Öğretmenler Günü adında her yıl kutlanır. Geleceğin mimarı olan öğretmenler, her bir öğrenci için ayrı değere sahiplerdir. Öğretmenler Günü; Türk öğretmeninin toplumdaki önemini ve değerini belirtmek, öğretmenler ve öğrenciler arasında sevgi saygı ve dayanışma bağlarını güçlendirmek, emekli öğretmenleri saygıyla anmak, öğretmenlik mesleğine yeni atılan öğretmenlerde mesleklerinin yüceliğinin bilincini uyandırmak amacıyla her yıl kutlanır.
Öğretmenlik insanlık tarihinin en anlamlı, en kutsal ve ölümsüz mesleğidir. Muhatabı insan olan onu hayata hazırlayan tohumdan yeşermesini sağlayan bir meslektir öğretmenlik… ‘Bir insanı kötülüklerden alıkoyup iyiliğe sevk etmek, üzerine güneşin doğduğu her şeyden daha hayırlıdır’ sözü bu mesleğin ne kadar şerefli bir gayeye hizmet ettiğini gösterir. Her şeyin ekonomik menfaat olduğu günümüzde bu kutsal görevi hakkıyla ifa etmek büyük başarıdır. Bunun için de heyecanımızı ve ideallerimizi yeniden kaybetmemeliyiz. Karşı karşıya kalacağımız bütün durum ve şartları göze alarak ruhumuzu her daim canlı tutmalıyız. Mesleğinizi sonsuz sabır ve istek doğrultusunda yürüten herkes başarılı olacaktır. Kazanılması gereken asıl büyük servet; para, makam ve şan şöhretten ziyade erdem, bilgeliktir ve başarının verdiği iç huzurdur. Bu nedenle amaçlarımızdan vazgeçmeden meslek hayatında sabırla merdivenleri çıkmalıyız.
Çağdaş medeniyet düzeyine çıkmamız, bu onuru taşıyan fedakâr ve cefakâr öğretmenlerimiz sayesindedir. Tohumları yeşertip ağaç seviyesine getiren bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutlarım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.