Öğretmenlerin saygınlığı arttırılmalıdır!

Eğitim Bir Sen, yeni dönemle birlikte eğitimdeki sıkıntılara dikkat çekti
Karacabey Eğitim Bir Sen Temsilciliği, “2011-2012 Eğitim Öğretim Yılı”nın tüm ülkeye hayırlı olmasını dilerken, istek ve sıkıntıları kamuoyuyla paylaştı.
Büyük bir kitleye hitap eden eğitim camiasının her yeni gelen bakanın müfredat, program, yönetim yapısıyla sistem üzerinde değişiklik yapmasından dolayı bu yıla da tedirginlikle girildiğine değinen Eğitim Bir Sen İlçe Temsilcisi Atilla Baydar, “Şüphesiz eğitim ordusunun ülküsü büyüktür. Ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak en büyük hedeftir. Bu hedefi gerçekleştirmek özveriden kaçmadan daha fazlasını vermeye çalışıyoruz. İstediğimiz mesleğimizin saygınlığını artırmak ve buna bağlı olarak da bu onurlu mesleği icra edenlerinde saygınlığının toplum ve yönetim katmanlarında artmasıdır.
Eğitim emekçilerinin onare edilmediği, yapılması planlan her süreçte öğretmenin fikirlerinin alınmaması ve öğretmene rağmen bir şeylerin yapılması başarıyı getirmeyecektir. Bu bağlamda okul idarecilerinden, il ilçe yöneticilerine ve bakanlık yönetimi de dahil söylem ve uygulamada bütün paydaları dikkate alarak davranış geliştirmeli toplumdan beklediğimiz saygıyı önce mesleği icra edenlerinin birbirine göstermesini beklemekte ve talep etmekteyiz.
Eğitim, millet olarak birlikte oluşturduğumuz en büyük değerdir. 21 asra damgamızı vurmak istiyorsak, millet devlet el ele vererek eğitimin fiziki sorunlarını çözme noktasında hızlı davranmamız gerekmektedir. Seçmene şirin gözükmek için söylenen ve yukarıda da ifade etmeye çalıştığımız mesleğin saygınlığını icra etmede sıkıntıya sokan sözleri tasvip etmiyoruz. Okullarda toplanan aidatlarla bugün devlet okulları devletin uygulayama çalıştığı Fatih Projesini büyük kapsamda birçok okulumuz gerçekleştirmiştir. Millet sevgisinden hareketle evlatlarımızın daha iyi bir eğitim imkanı sunmak için çalışan bütün idareci ve öğretmenlerimize ve hizmetleriyle bunlara maddi destek veren bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.
Eğitim Bir Sen Yönetimi olarak yapılan her güzel işi desteklemeye; eğitim çalışanlarının saygınlığını zedeleyecek her davranışında karşısında olmaya devam edeceğimizi belirtir, 2011/2012 eğitim öğretim yılının bütün sorunlara rağmen ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını dileriz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.