Ders zili bugün çalıyor!

2011-2012 Eğitim Öğretim dönemi başlıyor:
Karacabey ve ülke genelindeki ilk ve orta öğretim kurumlarında 2011-2012 yılının ilk ders zili bugün çalıyor.
Türkiye’de 15 milyon öğrenci ile 600 bin öğretmenin ders başı yapacağı maraton 08 Haziran 2012’de sona erecek. Karacabey’de ise, 15 bine yakın öğrenci ve 750 öğretmen yeni sezona bugün, “Merhaba” diyecek.
Bugün başlayacak yeni eğitim öğretim döneminin ilk yarısı 20 Ocak 2012 Cuma günü bitecek. Yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve ders yılı 8 Haziran 2012 Cuma günü sona erecek. 2012-2013 eğitim-öğretim yılı ise 17 Eylül 2012′de başlayacak.
“İlköğretim Haftası” etkinlikleri
Okulların açılmasıyla birlikte “İlköğretim Haftası” da etkinliklerle kutlanacak. Bugün saat 10.30’da Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayacak programın ardından, saat 11.00’de Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu tarafından bir program düzenlenecek.
Hafta boyunca çeşitli faaliyetlerle sürecek olan “İlköğretim Haftası”nda; öğrenciler makam ziyaretlerinde bulunacak
20 Eylül Salı günü saat 14.00’te başlayacak ziyaretlerde Şehit Bahadır Tayfur İlköğretim Okulu (Kaymakamlık), Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu (Garnizon Komutanlığı), 14 Eylül İlköğretim Okulu (Belediye Başkanlığı) ile Uluabatlı Hasan İlköğretim Okulu (Milli Eğitim Müdürlüğü) öğrencileri protokolün konuğu olacak.
İlköğretim Haftası etkinliklerinde; Müftülük ve Cezaevi Müdürlüğü, bulundukları kurumda günün önemini belirten konuşmalar yapacak. İlköğretim kurumları hafta boyunca bayrak ve Atatürk portreleriyle süslenecek. Okullarda resim, şiir ve kompozisyonlar sergilenecek. Çevredeki emekli öğretmen ile eğitim ve öğretime hizmeti geçenler ziyaret edilerek, sınıflarda konuşmaları sağlanacak. Okul müdürleri, hayırsever ve koruma dernekleri kanalı ile yoksul öğrencilere kitap, defter ve giyim yardımı yapılmasını sağlayacak.
Yeni dönem hayırlı olsun!
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, “İlköğretim Haftası”nı kutlarken, yeni dönemin tüm ülke ve Karacabey’e hayırlı olmasını diledi. Öğrenci, öğretmen ve velilere de önerilerde bulunan Turhan, başarılı olmaktan başka bir seçeneğin düşünülmemesi gerektiğini söyledi.
Turhan, “Zira en çok sevilen öğretmen, en çok sevendir. Kendi eksiklerini gören ve onları tamamlayan bir öğretmen, başarıya adaydır” dedi.
Öğrencilerin yarının Türkiye’sini daha da güzelleştirmek için çok çalışmaları gerektiğine dikkat çeken Turhan, “Üzerinizde yaşadığınız bu toprakların tarihini, dinamiklerini, olanaklarını çok iyi öğrenin. Medeniyetimizi oluşturan unsurları çok iyi kavrayın. Dünyayı yakından takip edin. Araştırın, inceleyin, sorun ve sorgulayın. Her zaman söylediğim gibi, çok okuyun. Okuduğunuzu düşünün. Düşündüğünüzü uygulayın. Uyguladığınızı da neticelendirin” diye konuştu.
            Öğrencilerin başarısında en büyük payın velilerde olduğuna işaret eden Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, “Eğitim ailede başlar, okullarda pekişir. Velilerimiz, çocuklarını sürekli takip etmeli. Başarıyı getiren en önemli etkenlerin başında takip gelmektedir. Öğretmenlerle işbirliği dünden daha sıkı bir bağla devam ettirilmelidir” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.