Öğretmenlere FETÖ şoku

Geçtiğimiz hafta yayınlanan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iktisabı, yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki çok sayıda kişi, kamudaki görevlerinden çıkarıldı.
Resmi Gazete’de yayımlanan KHK listesinde Karacabey’den 32 öğretmen ile Devlet Hastanesi’nde görevli bir Biyolog devlet memurluğundan ihraç edildi.
Resmi Gazete’de yayınlanan listeye göre Karacabey’de ihraç edilen kamu görevlilerinin isimleri şöyle:
Abdullah Kılınçer, Adil Kılınç, Ahmet Güven, Birol Altın, Bünyamin Demirtaş, Cengizhan Polat, Emine Altın, Emine Erten, Ender Mesut Bilsun, Erkut Bakıcı, Fatma Bacak, Ferhat Bacak, Hakan Demir, Hakan Oğuz, İzzet Erten, Lokman Gökdereli, Mehmet Ali Yılmazer, Muhammed Fatih Çeper, Mustafa Sarı, Nefize Gökdereli, Nermin Demiröz, Özgür Ertuğrul, Rasim Danişment, Recep Tardan, Serkan Bayram, Suphi Algül, Tuğba Kılıç, Tuncay Baran, Ummuhan Demirtaş, Yasemin Altın, Yılmaz Eroğlu, Zülfikar Demiröz ve Biyolog Hasan Hüseyin Topçu.
50 bin 875 memur ihraç edildi
Öte yandan ülke genelinde 15 Temmuz kanlı darbe kalkışması sonrasında tüm kamu kurum ve kuruluşlarında başlatılan FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Türkiye genelinde açığa alınan yaklaşık 80 bin kamu personelinden 50 bin 875 memur ihraç edildi.
Resmi Gazete’nin mükerrer 29818 sayısında yer alan 672 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile terör örgütlerine veya Milli Güvenlik Kurulu’nca devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı olan, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve kamu kurumlarındaki binlerce kişi memuriyetten çıkarıldı.
OHAL kapsamında bu şekilde memurluktan ihraç edilen kişilerin, rütbe ve memuriyetlerinin alındığı, bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyeceği ve bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyeceği öğrenildi. Bu kişilerin varsa silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgeleri ve pilot lisanslarının iptal edileceği belirtildi. Bunun yanı sıra meslekten ihraç olanlar, oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edilecek. Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. Ayrıca bu kişiler büyükelçi, vali gibi unvanları; müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan da yararlanamayacaklar.
Kamu görevinden ihraç edilen memurları ne bekliyor?
Kamu görevinde ihraç edilen memurları adli yargılama süreci bekliyor. Adli yargılamada ise cezalar oldukça ağır olacağı gelen bilgiler arasında yer alıyor. FETÖ/PDY kapsamında ihraç edilen memurlara TCK 309′uncu maddesine göre “Anayasal düzeni kaldırmak için silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla TCK 314′ncü maddesine göre işlem yapılacağı öğrenildi. Buna göre silahlı örgüt kuran veya yöneten kişi, on yıldan on beş yıla kadar; örgüte üye olanlar ise beş yıldan on yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.