“Öğretmenler Günü”nde öğretmen yok!

’24 Kasım Öğretmenler Günü’, ülke genelinde olduğu gibi Karacabey’de de kutlandı.
Kutlamalar İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in, tüm öğretmenler adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nce hazırlanan Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe geçildi. Buradaki etkinliğe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Erdal Özköroğlu, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hayati Sarı, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Çatak, Cumhuriyet Başsavcısı Soner Aygün, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, İlçe Emniyet Müdürü Arif Günal ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Öğretmenler Günü’ndeki etkinliğe öğretmenlerin katılmasına izin verilmemesi ise dikkat çekti.
Salondaki etkinlik, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Edip Özcan’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla başladı. Özcan; öğretmenliğin umut, üretme ve paylaşma mesleği olduğuna vurgu yaparak, “Öğretmen güneş gibidir, topluma can verir. Dünya saygı ve sevgi üzerine kurulmuştur. Bu saygı ve sevgiyi özveriyle ayakta tutan öğretmenlerimizdir. Öğretmenlik çok kutsal bir meslektir ve sonsuza kadar devam edecektir. Bugün burada öğretmen olmanın gururu ile toplanmış bulunmaktayız. Kalbi sınıfta atan tüm öğretmenlerimize selam olsun. Bu mesleği seçerek, son derece saygın ve önemli bir görevi yerine getiren, zor şartlarda bile yurdun her köşesine ulaşarak ışık olan, ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine çıkaracak, ruhen ve bedenen sağlıklı gençler yetiştirecek olan öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” dedi.
Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğuna vurgu yaparak; “Değerli Meslektaşlarım; Geçmişle gelecek arasında bir köprü vardır ve bu köprü öğretmenler sayesinde kurulur. Tarih ve kültür mirasımızın geleceğe taşınması boynumuzun borcudur. Milletimizin tarih imbiğinden damıtarak biriktirdiği maddi ve manevi değerler, küresel erozyona uğramaktadır. Bu milletin değerleri, yine bu milletin evlatları tarafından terk edilmektedir. Geçmişten güç almadan yetişen bir geleceğin, ne kadar bu topraklara ait olacağı ve ne kadar bu topraklara hizmet edeceği tartışılır. Bize ve bizden olana yabancılaşan bir nesil yetişmemesi için, gereken tedbirleri almak yine bizlere düşmektedir. Değerli öğretmen arkadaşlarım; İnsanlar bizlere en değerli varlıklarını emanet ediyorlar ve haklı olarak çocuklarının geleceği ile ilgili kaygı taşıyorlar. Çocuklarının geleceğine dair kaygılarını aslında en iyi biz anlayabiliriz. Çünkü biz hem anne babayız, hem de öğretmeniz. Ölçü belli!.. Kendi çocuğumuz için taşıdığımız kaygıları öğrencilerimiz için de taşır, kendi çocuklarımız için istediğimiz başarıları öğrencilerimiz için de isteriz. Dahası kendi çocuklarımıza nasıl davranılmasını istiyorsak, öğrencilerimize de öyle davranırız. Hiç şüphesiz ki bu sorumluluk içinde, bu emanetlere ne pahasına olursa olsun sahip çıkmamız gerekir. Aynı zamanda bu emanetlere sahip çıkmak geleceğe sahip çıkmak demektir, vatana, millete sahip çıkmak demektir. Millî ve manevi değerlere sahip çıkmak demektir. Bizlerin hata yapma lüksü yok. Bir marangoz hata yapsa, bir mühendis hata yapsa maddi kayıp ya da iş gücü kaybı olur. Bir fabrika düşünün bütün ürünleri defolu. Fabrika ne yapar? Maddi zararı göze alarak, ürünlerini piyasadan toplatır. Peki böyle bir durumda biz ürünlerimizi toplatabilir miyiz? Keşke bu mümkün olsaydı. Öğretmenin, eğitimden sorumlu olmadığı hiçbir yaşam alanı yoktur. Öğretmen, hata yaparsa ne olur? Mehmet Akif’in mısralarındaki “Asımın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi yurdunu çiğnetmeyecek” diyen o nesil yok olur. Evet, Biz uyursak millet uyur, biz yok olursak millet yok olur… Öğretmenleri hiçbir üreticiyle kıyaslamak mümkün değildir. Çünkü öğretmen insan yetiştiriyor. Öğretmenim, bu zorlu sevdanıza sahip çıkın, alnınız açık, başınız dik olsun!. Çünkü en güzel sıfatlar sizlere yakışıyor ve sizlerle anlam kazanıyor. Bu duygular içinde öğretmenler gününüzü tekrar en içten dileklerimle kutluyorum. Yolunuz açık olsun” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Edebiyat Öğretmeni İbrahim Akbaş’ın okuduğu, ‘Buz Tutan Çocukluğumu Isıtsın Sesin Öğretmenim’ adlı şiir büyük alkış aldı. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin ‘Ben Öğretmen Olmak İstiyorum’ adlı oratoryosu ile Öğretmenler Günü’nü konu alan video gösterileri beğeniyle karşılandı.
Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına konuşan Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Aday Rehber Öğretmeni Gülşah Filiz, silahlı ordunun kazandığı zaferin, eğitim ordusunun zaferi için zemin hazırladığını dile getirdi. Filiz’in konuşmasının ardından göreve yeni başlayan 18 öğretmenin yemin töreni yapıldı.
Yemin töreninin ardından emekliye ayrılan öğretmenler; Şaban Bayraktar, Hanifi Kılıç, Müjgan Berberoğlu ve Mustafa Yavaş’a Hizmet Şeref Belgesi ile plaketlerini İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Uygar Umut ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin sundu.
Öğretmenler Günü nedeniyle çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilerin ödüllendirilmesinin ardından etkinlikler, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğinde yapılan sportif yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve okullara kupa ile madalyalarının takdim edilmesiyle sona erdi.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.