Açık artırmaya çıkarılan kuşlar havada kapışılıyor

Bandırma Kuş Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği’nde, Karacabey kuş severlerinde katıldığı açık artırma usulüyle satışa sunulan kuş ve kafesler kapış kapış satılıyor.
Bandırma M Tipi Cezaevinde tutuklu bulunan hükümlüler tarafından yapılan dekoratif ahşap kafeslere yoğun ilgi gösterildi. Kuş sevenler mahkûmlar tarafından yapılan dekoratif ahşap kafeslerin tanesini 150 TL’den satın aldı. Satıştan elde edilen gelir cezaevinde bulunan tutuklu ve hükümlülerin eğitimleri için kullanılacak.
Dernek üyesi kuşçuların ve meraklıların yoğun ilgi gösterdiği mezatta, 1 liradan açık artırmaya çıkarılan kuşlar cinsine göre çeyrek ve tam altın fiyatında müşteri buluyor. 100’den fazla kişinin katıldığı etkinlikte, üyelerin ve diğer meraklıların ürettiği kanarya, kafes kuşları ve güvercinler açık artırma usulüyle satılıyor. 1 liradan açık artırmaya çıkarılan kuşu en çok fiyat veren satın alıyor. Kuş sahibi satıştan kazandığı paranın yüzde 10’unu derneğe bağışlıyor.
Dernek çatısı altında çeşitli etkinlik düzenlediklerini, kuşçular arasında kardeşlik ortamı oluşturduklarını belirten Bandırma Kuş Sevenler ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Şenol Ataç, “Çevremizde etkin bir şekilde çalışan bir dernek yok. Bu yüzden Karacabey, Biga, Lapseki, Marmara Adası, Avşa Adası, Susurluk, Gönen, Çan ve Erdek’ten üreticiler geliyor ve mezatta kuşlar ve kafesler satılıyor. Kanarya, muhabbet kuşu, papağan ve kanarya gibi kuşlar satılıyor. 150 civarında kuş 50 ila 150 TL arasında satılacaktır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.