Öğretmenler Günü kutlu olsun!

Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nin düzenlediği ’24 Kasım Öğretmenler Günü’, dün çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Öğretmenler Günü etkinlikleri Cumhuriyet Alanı’nda İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in, Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki etkinliğe geçildi. Buradaki etkinliğe; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Engin Sağlam, Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, siyasiler, daire amirleri, okul müdürleri, idareciler, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Dayı Karacabey Anadolu Lisesi tarafından başarıyla düzenlenen etkinlik, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına söz alan Kimya Öğretmeni Baki Yoldaşoğlu’nun konuşmasıyla başladı. Yoldaşoğlu, “Baş döndürücü bir gelişimin olduğu çağda, bireye değişen durumların gerektirdiği bilgi ve becerileri kişisel çaba ile öğrenebilme, öğrendiklerini yaşamın özel durumlarına uygulayabilme yeteneğinin kazandırıldığı yeni bir eğitim anlayışı gelişmiştir. Öğrenciye öğrenmenin öğretildiği bu eğitim anlayışı yeni bir öğretmen modelini de getirmektedir. Bu model aynı zamanda bir Mustafa Kemal modelidir. “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır” sözünü okuduğunuzda sınıfta bir öğrenciyi değil top yekün bir millet eğittiğini, bir milletin ruh dünyasına şekil verdiğini bilecek kadar geniş bir vizyon sahibi olmanın ifadesidir. Ben ve arkadaşlarım öğretmenliğe aday olmanın yanı sıra bir milletin geleceğini değiştirmeye aday olduğumuzun bilincindeyiz. Hepimizin Öğretmenler Günü kutlu olsun” şeklinde konuştu.
Günün önemini anlatan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, öğretmenliğin çok kutsal bir meslek olduğuna vurgu yaptı. Tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Dingin, “Öğretmenlik; bilgi, sevgi, özveri, sabır, üretme ve paylaşma ister. Öğretmenler, geçmişle gelecek arasındaki tarih ve kültür köprümüzdür. Tarih ve kültür mirasımızı geleceğe öğretmenler taşır. Biz öğretmenlerin milletimize olan en büyük borcu milli ve manevi değerlere sahip nesiller yetiştirmektir. Milletimizin asırlarca biriktirdiği maddi ve manevi değerleri küresel erozyona uğramaktadır. Geçmişten güç almadan yetişen bir geleceğin, bu topraklara nasıl hizmet edeceği malumdur. Bize ve bizden olana yabancılaşan bir nesil meydana geliyor haberimiz yok. Bu yabancılaşmayı 15 Temmuz’da yaşadık. Bu nasıl anlatılabilir? Bunu ancak düşman anlar.
Nerde hata yaptık? Geçmişle gelecek arasındaki tarih ve kültür köprümüzü neden oluşturamadık? Neden ve nasıl bir insan anasına, bacısına kurşun sıkar oldu? Bunlar bizim için ders olmalı.
İnsanlar bizlere en değerli varlıklarını emanet ediyorlar ve haklı olarak çocuklarının geleceği ile ilgili kaygı taşıyorlar. Hele hele bu kaygılar bu zamanda bin kat daha artmış durumda. İnsanların, çocuklarının geleceğine dair kaygılarını aslında en iyi biz anlayabiliriz. Çünkü biz hem anne babayız, hem de öğretmeniz. Ölçü belli! Kendi çocuğumuz için taşıdığımız kaygıları öğrencilerimiz için de taşıyabilmektir öğretmenlik. Hiç şüphesiz ki gelecek öğretmenlerle gelecektir” dedi.
Emin Dingin’in konuşmasından sonra DKAL Edebiyat Öğretmeni Ayşe Erdem’in okuduğu “Ben Öğretmenim” adlı şiir duygulu anlar yaşattı. Öğretmenler Günü’nü konu alan video gösterisi de büyük beğeni topladı. Etkinlik öğretmenler tarafından hazırlanan slayt gösterisi ve müzik dinletisiyle devam etti. Müzik Öğretmeni Nurcan Dal ve Felsefe Öğretmeni Zakir Üngör tarafından hazırlanan ‘Türkülerde Öğretmen’ adlı müzik dinletisi herkese neşeli dakikalar yaşattı.
Etkinlik coşku içinde geçerken, göreve yeni başlayan öğretmenler Beden Eğitimi Öğretmeni Serkan Doğru yönetiminde meslek yemini etti.

Aday öğretmenlik süreçlerini tamamlayan, İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Beden Eğitimi Öğrt. Ali Ay, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmeni Aslı Türkyılmaz, Dayı Karacabey Anadolu Lisesi’nden Kimya Öğretmeni Baki Yoldaşoğlu, Biyoloji Öğretmeni Ceren Karaaslan, Rehber Öğretmeni Medine Karacaali, Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Büşra Karaaslan, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ece Öğütür, Tarih Öğretmeni Mediha Avunyalı, Sadık Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden İngilizce Öğretmeni Cansu Duru Alkan, Ömer Matlı İlkokulu’ndan Sınıf Öğretmeni Ebru Özden, Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenleri Erhan Akgün ve Netice Akgün, İstiklal Ortaokulu’ndan Teknoloji ve Tasarım Öğretmeni Fatma Zehra Şimşek, Muhsin Özdamar Ortaokulu’ndan Fen ve Teknoloji Öğretmeni Serap Alkan, Seyran Ortaokulu’ndan Türkçe Öğretmeni Sinem Saçlı, İlköğretim Matematik Öğretmeni Zeliha Tatoğlu yemin ederek asıl kadroya geçtiler.
Yemin töreninin ardından 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında emekliye ayrılan öğretmenler; Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Mehmet Ali Peker, Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu Müdürü Cevat Nurettin Tekkanat, Karacabey Anadolu Lisesi Matematik Öğretmeni Sedat Kayak, Ulviye Matlı Fen Lisesi Biyoloji Öğretmeni Mehmet Erbil, Kurşunlu İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hasan Derinsu, Uluabatlı Hasan İlkokulu Müdürü Mahmut Kırgöz, Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu Müdürü Mustafa Yiğit, Cumhuriyet İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ömer Göksel, Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Numan Bilgin, Hacı Ahmediye Onur İlkokulu Sınıf Öğretmeni Ali Altınöz’e Hizmet Şeref Belgesi ile plaketlerini Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu sundu.
24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen öğretmenler arası voleybol ve masa tenisi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Voleybol Turnuvası’nda üst üste beşinci kez şampiyon olarak bir rekora imza atan Ömer Matlı İlkokulu ile ikinci Karacabey Anadolu Lisesi, üçüncü Cumhuriyet İlkokulu ve Centilmenlik kupasına layık görülen TOKİ Şehit Yüzbaşı Erhan Kındır İlkokulu’na ödüllerini Garnizon Komutanı Binbaşı Erdal Özköroğlu takdim etti. Bayanlar Masa Tenisi Turnuvası’nda birinci Karacabey Anadolu Lisesi’nden Sibel Sütçü, ikinci Karacabey Anadolu Lisesi’nden Zeynep Özel ve üçüncü Karacabey Anadolu Lisesi’nden Zülal Cücünel olurken, madalyalarını Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin verdi. Erkekler Masa Tenisi Turnuvası’nda, birinci Ulviye Matlı Fen Lisesi’nden Reşat Akdoğan, ikinci Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Asım Canpolat ve üçüncülüğü hak eden Beylik İlkokulu’ndan Oktay Köseoğlu’ya ise ödüllerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam sundu.
Başarılı öğretmenler ödüllendirildi
24 Kasım Öğretmenleri Günü etkinlikleri kapsamında Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında özverili çalışmalarından dolayı ilçedeki 25 öğretmeni “Başarı Belgesi” ile ödüllendirdi.
Kaymakamlık makamında yapılan törende, ilçede çeşitli okullarda görev yapan 25 öğretmen Başarı Belgeleri’ni Kaymakam Yolcu’nun elinden aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.