“İftira haber yapanları halk biliyor!”

Karacabey Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yozgat, yerel bir gazetede kendisi ile ilgili çıkan haberin asılsız olduğunu açıkladı.
İftiralarla dolu yalan haber yapıldığını ileri süren İsmail Yozgat, “Karacabey’de bir yerel gazetede yayımlanan; ‘Yozgat hakkında ciddi iddialar’ başlıklı haberde karalama kampanyası başlatılmıştır. Belediye’nin taşeron firmalara yaptırdığı inşaat ve tadilat projelerinde kayırma yapıldığı ima edilmektedir. Makam ile nüfusumu kullanarak ticari faaliyetlerde bulunduğuma dair yalan iddialar ortaya atılmaktadır. Bunların tamamı şahsıma yönelik iftiradır ve yalandan ibarettir. İftira haber yapanlar çirkin emellerine ulaşamayacaktır. İyi bilinmelidir ki, bizim verilmeyecek hiç bir hesabımız yoktur, hesap vereceğimiz tek makam da halkımızdır” dedi.
Yozgat dün yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
“Yerel seçimlerde Bursa’nın en önemli ilçelerinden biri olan Karacabey Belediyesi’nin ehil ellere geçmesi, bazı kesimleri rahatsız etti. Özellikle son bir yılda Karacabey’imizin gerek yerel gerekse ulusal medya da yaptığı başarılı çalışmalar ile sık sık anılmasına vesile olan Belediye yönetiminin imrendiren atılımlarını hazmedemeyenler, yalan haberlerle iftira kampanyası başlatarak karalama yoluna girmişlerdir. Ancak bu karalama kampanyasını yürütenlerin kaleminden çıkan haberlere ne biz ne de Karacabey halkı itibar etmemektedir. Önce halkımızın oylarıyla seçilen ve gecesini gündüzüne katıp Karacabey’i çağdaş bir kent kimliğine kavuşturmak için ter döken Sayın Başkanımızı hedef alan bu gazetenin attığı çamur tutmayınca şimdi şahsımı, tek gayesi Karacabey’e hizmet etmek olan İsmail Yozgat’ı hedef seçmiştir.
Malum gazete başlık atmış, “İsmail Yozgat hakkında ciddi iddialar” diye. İddia dediği şey aslında İFTİRA. İlçemize hizmet etme gayemiz dışında şahsi hiçbir düşüncemiz ve verilmeyecek hesabımız olmadığından şahsıma iddia adı altında iftira atılmak istenmektedir. O gazete tamamen karalama, iftira ve yalan haber yapmaktadır. Oysa gerçekler şunlardır:
Belediyemizde görev aldığım ilk günden bu yana gizli bir ajandamız olmamıştır, olmaz da. Şahsi menfaatlerimizi ön planda tutma anlayışı aklımızdan bile geçmez. Bizler Belediye’ye halkımızın takdirine mazhar olarak geldik, koltuk sevdalısı değiliz. Halkımıza da her türlü hesabı her zaman verebilecek bir anlayıştayız. Son günlerde hakkımızda çıkan haberlerin bilinçli olarak kamuoyunu tamamen yanlış yönlendirme amaç taşıdığının farkındayız.
Yaptığımız açıklama halkımızı bilgilendirme düşüncesindedir. Gazetede yer aldığı üzere personele baskı yapıldığı gerçek dışıdır. Konu ile ilgili, resmi kurum personeline yakışan ölçüde görev yapması konusunda tarafımdan uyarı yapılmıştır. Bunun dışında herhangi bir görüşme ve baskı konusu kesinlikle söz konusu olmamıştır. Müteahhitlere baskı yaparak ticaret yaptığım iddia edilmiştir. Bu konuda hiçbir şekilde ne bir görüşmem, ne de bir baskım olmuştur.
Bir diğer konu ise Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na malzeme satmamız gündeme getirilmiştir. Vakfın doğrudan mal alışı söz konusu değildir. Buna karşın direk kurum kendisi alım yapıyor olsa bile bizim ticaret yapmamızda hukuki bir sıkıntı söz konusu değildir. Vakıfta ihtiyaç sahipleri kendi tercih ettikleri yerlerden kendilerine gelen fon miktarınca alışveriş yapabiliyorlar. Hiçbir başvuru sahibi ile görüşmem olmamış, tamamen kendi tercihleriyle alış veriş yapmışlardır. Kayıtlara bakıldığında aynı sektörde faaliyet gösteren işyerlerinden de alış veriş yapılabildiği açıkça görülmektedir.
Belediye Başkan Yardımcılığı görevine gelirken de aktif ticaret hayatımız aile bireylerine devredilerek sonlandırılmıştır. Belediyemizle ilgili tüm alım işlemlerinde ise gerekli yasal mevzuat çerçevesinde fiyat teklifleri bazında mal alımı yapılmaktadır. Başta inşaat malzemesi ve mal alımlarındaki hassasiyetimiz tüm ilçe esnafı tarafından bilinmektedir. Kamuoyunu gereksiz yere meşgul eden iddia sahiplerine iddialarını yasal mercilerde ispatlama yolu da her zaman açıktır.
Altını çizerek bir kez daha belirtiyorum, bizim verilmeyecek hiç bir hesabımız yoktur, hesap vereceğimiz tek makam da halkımızdır.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.