Öğretmenler Günü kutlandı

Karacabey’de “24 Kasım Öğretmenler Günü'” Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun düzenlediği etkinlikle kutlandı. Coşku içinde geçen kutlamalar, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde yapıldı. Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in, tüm öğretmenler adına Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan kutlamalar Kültür Merkezi’nde devam etti.
Buradaki etkinliğe, Mustafakemalpaşa Kaymakamı ve Karacabey Kaymakam Vekili Mustafa Masatlı, Belediye Başkan Vekili Faruk Türe, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu öncülüğündeki başarılı organizasyonda, mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına söz alan Karacabey Anadolu Lisesi Coğrafya Öğretmeni Ozan Erkan Bozdemir’in güzel konuşması alkış topladı. Atatürk’ün emanetlerine sahip çıkacaklarına söz veren Bozdemir’in ardından Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile Kaymakam Mustafa Masatlı mikrofona çıktı. Öğretmenlerin gününü kutlayan Dingin, “24 Kasım 1928, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mekteplerini açtığı ve başöğretmenliğe kabul edildiği tarihtir. Bu önemi nedeniyle 24 Kasım, 1981 yılından bu yana coşkuyla kutlanmaktadır. 24 Kasım 1928 tarihi aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kara tahta başına geçerek ülkemizin eğitim temellerini attığı bir gündür. Bu vesileyle 24 Kasım 1928 den bu yana başta ülkemizin kurucu ve ortak değeri Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm eğitim neferlerini, tüm şehitlerimizi ve eğitim şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyorum. Emekli olup hayatta olan öğretmenlerimizin de öğretmenler gününü kutluyor sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyorum. Göreve yeni başlayan öğretmenlerimize de hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum” dedi.
Karacabey Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in bu kez geçen yılın günahlarını affettirircesine yaptığı güzel konuşması bol bol alkış aldı.
Medeniyet meşalesinin yakılmasında ve Cumhuriyet’imizin benimsenmesinde öğretmenlerimizin büyük katkısı olduğunu dile getiren Kaymakam Mustafa Masatlı, “Öğretmen öğrenendir, öğretendir, üretendir. O fikir dünyamızın vazgeçilmezidir. O toplumun ekonomik, sosyal ve siyasal temellerini şekillendiren mihenk taşıdır. Toplumları geleceğe hazırlayan sürecin gerçek mimarlarıdır. Öğretmenler Günü’nüzü kutluyor, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmaların ardından günün anlam ve önemine ilişkin sunulan başarıyla hazırlanmış güzel sinevizyon gösterimi konuklarda duygusal anlar yaşattı. Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu öğrencilerinden Miraç Aksu’nun okuduğu “Öğretmen” adlı şiiri yoğun ilgi gördü.
Müzik Öğretmeni Erdoğan Irmak’ın başarıyla yönettiği korodaki öğrencilerin müzik dinletisi ise büyük beğeni toplarken, salonu dolduran konukları mest etti.
Şiir ve müzik dinletisinin ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler için düzenlenen yemin töreni ve daha sonra da emekli öğretmenlere “Hizmet Şeref Belgeleri” verildi.
24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri günün anısına düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.