Öğretmenler günü coşkuyla kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü, yurdun her yerinde olduğu gibi Karacabey’de de kutlandı. Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde devam edildi.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Günün önemini belirten konuşmasında meslektaşlarına seslenen Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Ne kadar anlamlı ve önemli bir iş yaptığınızı unutmayınız. Çünkü ülkemiz ve milletimiz bizimle anlam kazanacak ya da bizimle anlamını yitirecektir. Omuzlarımızdaki yük çok ağır. Aslıda bu yükü toplumdaki herkesin omuzlarında hissetmesi gerekmektedir. Çünkü toplumdaki herkes hem bir öğretmen, hem bir öğrencidir. Hayat, hayat boyu öğrenme ve öğretmeden ibarettir. Şiarımız beşikten mezara kadar eğitim. Onun için bu yük aslında bütün toplumun üstündedir. Önemli olan bunun farkında olmak ve farkında olarak yaşamaktır.
Bugün herkes bizi hatırlayacak, günümüzü kutlayacak. Ya yarın? Sizler bugün her şey, yarın hiçbir şey olmak istemiyorsunuz bunu biliyorum. Ama şunu hiçbir zaman unutmayın. Sizler bu güne sığmayacak kadar büyük, yarına almayacak kadar dolusunuz. Sadece bu gününüz değil, her gününüz kutlu olsun” dedi.
Edebiyat Öğretmeni Muhammet Fatih Çolak’ın şehit öğretmenlerin slayt gösterisi eşliğinde okuduğu şiir duygulu anlar yaşattı. Program, mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ile devam etti. Ardından folklar ekibinin zeybek oyunu gösterisiyle süren programda, emekliye ayrılan öğretmenler ile öğretmenler arası düzenlenen sportif etkinliklerde dereceye girenler ödüllendirildi.
Program, skeç ve öğretmen korosunun dinletisi ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.