Öğretmen, topluma can verir!

Karacabey’deki “24 Kasım Öğretmenler Günü”, yurdun her yerinde olduğu gibi coşkuyla kutlandı.
            Cumhuriyet Alanı’nda Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan törene, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde devam edildi.
            Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’nin organize ettiği ve Edebiyat Öğretmeni İbrahim Akbaş’ın sunumunu yaptığı programa, Kaymakam Dursun Balaban, Belediye Başkan Vekili Necmi Akkuş, Gençlik Spor Müdürü Şaban Bayraktar, Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Milli Eğitim Şube Müdürleri Mehmet Aydın ve Emin Dingin, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile çok sayıda öğretmen katıldı.
            Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, stajyer öğretmenler adına konuşan İ.M.K.B. Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bilim Teknolojileri Öğretmeni Canan Büyükkara, Atatürk’ün çizdiği yolda ilerlemeyi kendilerine rehber edindiklerini vurguladı. Büyükkara, gönül eri olduklarını belirterek, “Öğretmenliğin ne kadar kutsal bir görev olduğunun bilincindeyiz. Öğrencilerimizi bu ülkeye faydalı bireyler olarak yetiştirmek en büyük hedefimiz. Bizden daha tecrübeli öğretmenlerimizin tavsiyeleri doğrultusunda bu kutsal görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
            Emekli öğretmenler adına Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan emekli olan Celalettin Karademir, öğretmenlere Atatürk’ün ışığından yürümelerini öğütlediğini dile getirerek, “Öğretmenlerin birleştiği bu kutsal günde, Atatürk’ün gösterdiği aydınlık yolda görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalıştık. Emekli olsak da bundan sonraki hayatımızda eğitimci kimliğimizi asla kaybetmeyeceğiz. Bu iş gönül işidir. Öğretmenler, yeni nesilleri, geleceğe hazırlayandır. Bu gün tüm öğretmenlerimize kutlu olsun” diye konuştu.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan da, günün önemini belirten konuşmasında, en mutlu günlerden birini yaşadıklarını kaydederek, “Bugün kutsal bir mesleğin mensuplarına milletçe en büyük şükranın sunulduğu bir öğretmenler gününü gururla ve coşkuyla kutluyoruz. Milletçe en mutlu günlerimizden biri olan bu günde, kendilerine çok şey borçlu olduğumuz öğretmenlerimizi saygıyla selamlamayı onurlu bir görev sayıyorum. Biz bir aileyiz. Bizim ailede güne erken başlanır ve gündem çok yoğundur. Kol kola, kafa kafaya omuz omuza bir dayanışmadır bizimkisi. Biz bize benzeriz, kimsede benzemez bize. Türk öğretmeni hukukun üstünlüğü ilkesine, demokrasinin faziletine inanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ışığında, karşılıklı sevgi, saygı, hoşgörü ve güven ortamında öğretmenlerimizin başarılı bir yıl geçirmesini diliyorum. Yolunuz açık, alnınız ak, yüzünüz ve gönlünüz pak olsun” dedi.
            Kaymakam Dursun Balaban, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunun altını çizdi. Balaban, “Yeni nesli siz kuracaksınız. Elinize verilen hamuru ne kadar iyi yoğurursanız, sizden sonra gelenler de bu eseri en iyi şekilde devam ettirir” diye konuştu.
            Konuşmaların ardından, Anadolu Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi ile İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerin “Öğretmenler Günü” nedeniyle okudukları şiirler, öğretmenlerinden büyük alkış aldı.
            Daha sonra, Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Ayhan Sağlam yönetiminde, mesleğine yeni adım atmış genç öğretmenlerin yemin töreni düzenlendi.
Genç öğretmenler; Vijdan Özkan, Müberra Sayım, Yudum Akyıldız, Canan Büyükkara, Saadettin Deneri, Tuğba Doğru, Meltem Güven, Reyhan Kahraman, Zeynep Gündüz, Neslihan Çakan ve Fatma Mutlu’nun heyecanları gözlerinden okundu.
Emekli öğretmenler unutulmadı
            Karacabey’de öğretmenliklerini tamamlamış ve emekliye ayrılmış öğretmenlere, Kaymakam Dursun Balaban tarafından, hizmet şeref belgesi ve plaket verildi. Kaymakam Balaban, “Böylesine kutsal bir görevi, uzun yıllar başarıyla yerine getirmiş, öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Onların emekli olması, yaşlandıkları anlamına gelmez. Hepsi hala genç ve dinamik. Bundan sonrada, geleceğe ışık olacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
            Emekliye ayrılan öğretmenler; Nurten Öğüt, Emine Öğüt, Remziye Turan, Seyfettin Karagöz, Celalettin Karademir ile Saadettin Ecemiş hizmet şeref belgesi ve plaketlerini, Kaymakam Dursun Balaban’dan alırken duygulu anlar yaşandı.
            24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilköğretim okulları arasından yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan ödüllerini sundu.
            Milli Eğitim Müdürlüğü Lig Heyeti Sekreterliği tarafından, Öğretmenler arası Kaymakamlık Kupası voleybol, masa tenisi ve satrançta dereceye girenlere ödülleri Belediye Başkan Vekili Necmi Akkuş tarafından verildi.
            Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen öğretmenler günü, müzik öğretmeni Nur Nenk öncülüğünde, tüm konukların katılımıyla söylenen ‘Öğretmen Marşı’ ile sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.