Öğrencilere ‘Sağlıklı beslenin’ çağrısı!

*Karacabey Belediyesi tarafından, ’16 Ekim Dünya Gıda Günü’ etkinlikleri kapsamında Karacabey Hacı Ahmediye Onur İlkokulu’nda düzenlenen Salçalı Ekmek Günü’ne, öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.
*Etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Özkan, hazır gıdaların sağlığı tehdit edici boyutta olduğuna dikkat çekerek, ilçenin marka değeri yüksek olan salçalık domatesini gündemde tutmak ve çocuklara örnek bir beslenme alışkanlığı kazandırmak amacıyla, bu tip özel günlerin önemli olduğunu söyledi.

Karacabey Belediyesi, ’16 Ekim Dünya Gıda Günü’ etkinlikleri kapsamında Karacabey Hacı Ahmediye Onur İlkokulu’nda Salçalı Ekmek Günü düzenlerken, belediye tarafından kurulan stanttaki salçalı ekmek ve ayranlara öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi.
Sağlıklı gıdalar tüketmeye özen göstermeliyiz
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın da standa geçerek dağıttığı salçalı ekmekleri afiyetle yiyen çocuklar, Başkan Özkan’a zararlı gıdalardan uzak durma sözü verdi.
Daha sonra öğrencilere seslenen Başkan Ali Özkan yaptığı konuşmada; ‘Ne yazık ki günümüzde hazır gıdalar çeşitli vücuda zararlı maddeler içeriyor. Ve sağlığımızı da ciddi şekilde tehdit ediyor. Bizler bu noktada salçalı ekmeği özellikle vurguluyoruz. Hem ilçemizin marka değeri olan salçalık domatesi gündemde tutmak, hem de çocuklarımıza örnek bir beslenme alışkanlığı kazandırmak amacındayız. Bu vesile ile sizlerin de sağlıklı gıdalar tüketmeye özen göstermenizi istiyorum’ dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.