Öğrenciler sporu nasıl sevecek?

Karacabey'de düzenlenen “Okullar Arası Basketbol Birinciliği” yarışmalarına beden eğitimi öğretmenlerinin ilgisiz kalması büyük eleştiri konusu oldu.
    Geçen hafta ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen basketbol yarışmalarına duyarsız kalan beden eğitimi öğretmenlerinin ve okul yöneticilerinin ne yapmaya çalıştığına kimse bir anlam veremedi.
    Öğrencilere sporun sevdirilmesi ve alışkanlık kazandırılmasına yönelik Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü'nün düzenlediği “Okullar Arası Basketbol Karşılaşmaları”na bu yıl 11 okuldan yalnızca dördünün (Şehit Bahadır Tayfur, 14 Eylül, Atatürk ve Cumhuriyet) katılacağını bildirmesi dikkat çekti.
    Diğer taraftan organizasyona katılım belgesi sunmasına karşın 14 Eylül ve Atatürk İlk ve Orta Okulları'nın maçlara gelmemesi, Cumhuriyet'in ise 14 Eylül'ün gelmemesini bahane ederek beklemeden salonu terk etmesi heyecan içindeki miniklerin basketbol oynama isteğini köretti.
    Büyük eleştirileri de beraberinde getiren bu olay, okul idarecileri ile beden eğitimi öğretmenlerinin spora bakış açısını ortaya koydu.
    İlçedeki Şehit Bahadır Tayfur dışında kalan 7 ilk ve ortaokul ile katılacağını bildirmesine karşın hiç gelmeyen ve gelenlerin de beş dakika beklemeden organizasyondan çekilen 14 Eylül, Atatürk ve Cumhuriyet'e tepki gösterildi. Söz konusu okulların idareci ve beden eğitimi öğretmenleri eleştirilerin hedefi oldu.
    Öğrencilere sporu sevdirmekle yükümlü olan idareci ve öğretmenlerin basketbol karşılaşmalarını provoke etmelerinin nedenlerinin açıklanması istendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.